ΔΝΤ: Αγνωστο ακόμη πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή στην Ελλάδα

Αίθουσα συνεδρίων στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον..
Ανοικτό παραμένει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αποστολής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα..
σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις

Ο ίδιος τόνισε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται και δεν προέβη σε σχόλια ή εκτιμήσεις για την κατάληξή τους.

«Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα ακόμη για το πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή»
, τόνισε, προσθέτοντας πως στόχος είναι να προσδιορισθούν ρεαλιστικά και βιώσιμα μέτρα και να καταρτιστεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.

Επίσης, επανέλαβε πως τόσο η βιωσιμότητα του χρέους όσο και η χρηματοδοτική διασφάλιση του προγράμματος αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της συμμετοχής του Ταμείου.

«Το πώς θα ικανοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις το συζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση και με τους ευρωπαίους εταίρους μας» εξήγησε.

Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε πως ο στόχος παραμένει η μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Ερωτηθείς για τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας και της Συνόδου Κορυφής ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως «όλοι κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν».

Ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε στο εάν τελικώς θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Για τις κοινωνικές αναταραχές στον Νότο και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία είπε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι χώρες καθώς η κρίση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και απαιτούνται επώδυνα και δύσκολα μέτρα για την υπέρβαση της.

«Σεβόμαστε βαθιά τις θυσίες και τους πολίτες. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται για να φέρουν την απασχόληση και την ανάπτυξη ξανά, ωστόσο τα μετρά πρέπει να είναι δίκαια και ισορροπημένα και να λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα και τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες»
, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είπε πως πάγια θέση του ΔΝΤ είναι πως τα φορολογικά βάρη θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια.Τέλος, αποκάλυψε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ θα παραστεί στο κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 8 Οκτωβρίου
.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...