Τραγωδία με έναν νεκρό στην Κω

Ένα μικρό κανόνι που χρησιμοποιείται για την εκπυρσοκρότηση βεγγαλικών φαίνεται πως ήταν η αιτία της τραγωδίας που συγκλονίζει την Κω μετά την  ισχυρή έκρηξη στο τουριστικό ημερόπλοιο «EVA» που στοίχισε τη ζωή στον 57χρονο καπετάνιο και ιδιοκτήτη του σκάφους και τον τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος και τριών Αυστριακών τουριστών..


Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι το κανονάκι εξερράγη στις 18:05 το απόγευμα, τη στιγμή που ετοιμαζόταν για την εκτόξευση πυροτεχνημάτων με την είσοδο του σκάφους στον θαλάσσιο χώρο Σκανδάρι, πιθανότατα για ένα πάρτι γενεθλίων που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τα θραύσματα που εκσφενδονίστηκαν χτύπησαν στο λαιμό και την καρδιά τον άτυχο καπετάνιο που ήταν πατέρας ενός κοριτσιού με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Βαρύτατα τραυματισμένοι με συντριπτικά κατάγματα σε όλο τους το σώμα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κω ένα μέλος του πληρώματος που κατάγεται από τη Βέροια και ένας άνδρας Αυστριακής καταγωγής, οι οποίοι οδηγήθηκαν αμέσως στο χειρουργείο. Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν ένα 4χρονο παιδί και η μητέρα του, επίσης Αυστριακοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ΙΧ αυτοκίνητα.

Στην περιοχή έφτασαν αμέσως δυνάμεις του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που διενεργούν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η φονική έκρηξη στο κατάστρωμα της πλώρης. Το πλοίο έχει υποστεί περιορισμένες ζημιές, καθώς η έκρηξη δεν προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ το κανόνι διαλύθηκε εντελώς από την εκπυρσοκρότηση.

Το 15μετρο  σκάφος EVA, νηολογίου Κω, έκανε περιήγηση από το Μανδράκι, την Ψέριμο και τις Αλμυρές Καλύμνου. Σε αυτό επέβαιναν 28 άτομα όλοι αλλοδαποί. Ο καπετάνιος σκοτώθηκε ακαριαία και το σκάφος ανέλαβε να το φέρει στο λιμάνι ο 28 χρόνος ανιψιός του που είναι απόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ο οποίος τραυματίστηκε επίσης.






phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...