Χαμός στο ΠΑΣΟΚ

Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε έξι βουλευτές, από τους 33 που είχε το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα Βουλή. Σήμερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζητώντας του να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα..
Περίπου την ίδια ώρα που το protothema.gr αποκάλυπτε την κίνηση του πρώην υπουργού Υγείας, ο Μίμης Ανδρουλάκης στον Bήμα FM ανακοίνωνε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσω twitter, άφηνε αιχμές κατά του Κώστα Σκανδαλίδη: «Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς!», έγραψε ο κ. Πάγκαλος που χαρακτήρισε «ψηφοθήρα» τον κ. Σκανδαλίδη.
Σύγκρουση Βενιζέλου - Λοβέρδου
Σε αυτό το κλίμα, και με τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού ενόψει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε δείχνει να βιάζεται να σηκώσει το «γάντι» που του πέταξε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αναμένει την έκβαση της ψηφοφορίας και τη συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά για τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Σε ό,τι αφορά στο αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου ο πρώην υπουργός έλαβε απαντητική επιστολή από τον γραμματέα της πράσινης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μανιάτη. Σε αυτή θα εκφράζεται η ικανοποίηση της Ιπποκράτους που δείχνει ξανά ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ και θα καλείται να συμμετάσχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες.
«Αγαπητέ Ανδρέα, χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας», γράφει στην επιστολή του προς τον κ. Λοβέρδο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης (διαβάστε εδώ την επιστολή).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δεχθεί, μάλιστα, πρόταση να αναλάβει ως εισηγητής κάποιας από τις κενές θέσεις στα υπουργεία Γεωργίας, Τουρισμού, Παιδείας και Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα η Ιπποκράτους σκληραίνει τη στάση της έναντι των διαγραφέντων. Για τον Κώστα Σκανδαλίδη συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έλεγαν το πρωί ότι δε μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. «Οι βουλευτές εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι και εκτός ΠΑΣΟΚ», είναι το μήνυμα που στέλνουν. «Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συνέδριο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα εγγραφής σε κάποια τοπική», προσθέτουν!
Σε ό,τι αφορά στον Μίμη Ανδρουλάκη οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υπεύθυνη στάση που κράτησε στη χθεσινή ψηφοφορία και την ελπίδα ότι θα επιχειρήσει να παίξει συνθετικό ρόλο με τις δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι με τις δυνάμεις της οπισθοφυλακής.
Τέλος, για τον ανασχηματισμό οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι δεν τους απασχολεί το θέμα και ότι αυτό που προέχει είναι η διαπραγμάτευση για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Ο Λοβέρδος ρίχνει το γάντι στον Βενιζέλο


«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,

Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα "εξαγόταν" ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη.


Ανδρέας Λοβέρδος»

O Aνδρέας Λοβέρδος το πρωί της Πέμπτης έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: «Σήμερα ο Μίμης, με τον όποιο ταυτιστήκαμε χθες ψηφίζοντας στη βουλή. Χθες ο Κώστας ,ο Μάρκος και οι άλλοι συνάδελφοι. Προκαλούν έκπληξη όλα αυτά; προφανώς και όχι: Η μετεκλογική έλλειψη στρατηγικής και τακτικής οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συνεχείς αντιφάσεις, δημιούργησε αποσυσπείρωση, οδήγησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε μια ασύντακτη πορεία και κατέστησε ανέφικτη την ομοιογένεια της στάσης των Βουλευτών στα μεγάλα πολιτικά θέματα».

Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρει σε επιστολή του: «Αγαπητέ Ανδρέα, χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...