Δείτε πως η Σάντι βύθισε το ιστιοφόρο «Μπάουντι»

Ο Σάντι δεν έπληξε μόνο τις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ, αλλά και τη βρετανική ναυτική ιστορία, καθώς το ιστιοφόρο «Μπάουντι», αντίγραφο του θρυλικού πλοίου, ναυάγησε προχτές, παρασύροντας στο θάνατο μια γυναίκα, ενώ ο καπετάνιος του αγνοείται..


Το «Μπάουντι» είχε αποπλεύσει από το Νιου Λόντον του Κονέκτικατ και κατευθυνόταν προς το Σεντ Πέτερσμπουργκ της Φλόριδας. Όμως το βράδυ της Κυριακής έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, 260 χιλιόμετρα μακριά από το μάτι του κυκλώνα Σάντι. Δίχως πρόωση και εν μέσω ανέμων που έφταναν τα 65 χλμ. την ώρα και κυμάτων ύψους σχεδόν 6 μέτρων, ο κυβερνήτης έδωσε εντολή στους άντρες του να το εγκαταλείψουν. Δύο ελικόπτερα τους μετέφεραν σώους στη στεριά ενώ δύο μέλη του πληρώματος που αγνοούνται ακόμη αναζητούνται. Όσον αφορά την τύχη του «Μπάουντι», σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε ότι «παρότι το κατάρτι του είναι ακόμη ορατό, το πλοίο έχει βυθιστεί».

Οι τελευταίες ώρες του HMS Bounty, όπως ήταν το επίσημο όνομά του, ήταν τόσο δραματικές όσο οι ταινίες στις οποίες είχε εμφανιστεί.

Το ιστιοφόρο ήταν ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου βρετανικού πλοίου του 18ου αιώνα. Ναυπηγήθηκε το 1962 για τα γυρίσματα της ταινίας «Η ανταρσία του Μπάουντι» με τον Μάρλον Μπράντο. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα μιας από τις ταινίες της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».










πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...