Φέτελ ή Αλόνσο; GP Άμπου Ντάμπι: Χίλιες και μία…νίκες!

Στo Υaς Island, ένα μικρό τεχνητό νησί πολύ κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι, διεξάγεται την Κυριακή ο 18ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος (σ.σ: απευθείας Alpha, 14:00)..


Πρόκειται για αγώνα μοναδικού χαρακτήρα που ξεκινά με τη δύση του ηλίου και ολοκληρώνεται υπό το φως των προβολέων. Διεξάγεται για 4η χρονιά, τις πρώτες δυο κέρδισε ο Φέτελ, αλλά πέρυσι ένα κλατάρισμα ελαστικού τον έβγαλε εκτός μάχης και η νίκη πήγε στο Χάμιλτον.

Το 2010 εκεί κρίθηκε το πρωτάθλημα με το Φέτελ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των Αλόνσο – Γουέμπερ ώστε να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία. Φέτος ο 25χρονος Γερμανός θέλει να συνεχίσει το σερί νικών που έχει και να διευρύνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία από τον Αλόνσο.

Όπως φάνηκε ήδη την προηγούμενη Κυριακή, στο Buddh International Circuit οι βελτιώσεις στη Ferrari έπιασαν τόπο. Στη Yas Marina διαθέτοντας και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα οι κόκκινοι στοχεύουν σ’ ένα ακόμη βήμα, ώστε ο Αλόνσο να βρεθεί στο μεσαίο σκαλί του βάθρου. Αυτό δεν είναι απλό σε μια πίστα που ο Φέτελ έχει κερδίσει τις δυο από τις τρεις φορές που έχει γίνει αγώνας εκεί. Πιθανόν να είχε κερδίσει και πέρυσι, εκκινούσε από την pole αλλά έμεινε από ελαστικό. Το 2010 στο φινάλε του πρωταθλήματος, ο Αλόνσο με τη Ferrari έχασε την ευκαιρία να πάρει τον 3ο του τίτλο κολλημένος από τη Renault του Πετρόφ. Ο Φέτελ πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη που του έδωσε τον πρώτο του τίτλο. Στη Ferrari έχουν ένα λόγο παραπάνω να θέλουν τη νίκη σήμερα, ώστε να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για το «κάζο» του 2010.
περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...