«Η Ζωή του Πι»: Αποκλειστικό βίντεο στο protothema.gr

Ένα βιβλίο που αγάπησαν αναγνώστες απ' όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες, έγινε ταινία από ένα σπουδαίο σκηνοθέτη.

Tο protothema.gr, αποκλειστικά, σας παρουσιάζει μια... κλεφτή ματιά στον κόσμο του Πι..


Η ιστορία γράφτηκε από τον συγγραφέα  Γιάν Μαρτέλ, και αφορά τη ζωή του Πι, ενός νεαρού Ινδού που έχει όνειρα να ταξιδέψει στον κόσμο και μπαίνει σε ένα πλοίο για το Γουνιπέγκ. Το πλοίο θα ναυαγήσει και ο Πάι θα μείνει 227 μέρες στη θάλασσα, ναυαγός, παρέα με μια τίγρη της Βεγγάζης. Οι καταπληκτικές τους περιπέτειες κράτησαν πολλούς αναγνώστες άγρυπνους.

Το βιβλίο βγήκε το 2001 και την  ίδια χρονιά έγινε μια μεγάλη συγγραφική επιτυχία. Άμεσα η εταιρεία FOX αγόρασε τα δικαιώματα για την ταινία. Αλλά όπως ακριβώς με τις περιπέτειες του Πι, έτσι και ο δρόμος προς τη μεγάλη οθόνη ήταν περιπετειώδης, καθώς σεναριογράφοι και σκηνοθέτες άλλαζαν με τα χρόνια, καθότι το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο, μέχρι να αναλάβει ο πεπειραμένος και Οσκαρικός Ανγκ Λι (Brokeback Mountain, Crouching Tiger, Hidden Dragon).

Η ταινία αναμένεται από πολλούς κινηματογραφόφιλους, αλλά και tech-geeks, καθώς θεωρείται ένα αξιόλογο τεχνολογικό επίτευγμα σε 3D.

Η επική περιπέτεια του Πι είναι μια συναισθηματικά μαγευτική εμπειρία που θα εμπνεύσει, θα συγκινήσει και θα ταξιδέψει το κοινό σε έναν πρωτόγνωρο τόπο που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Το μυθιστόρημα «Η Ζωή του Πι» κυκλοφορεί στα  ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.








video platformvideo managementvideo solutionsvideo player πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...