"Έτος γαστρονομίας" για τη Σαντορίνη το 2013


«Έτος γαστρονομίας» ανακηρύσσει το 2013 για τη Σαντορίνη ο Δήμος Θήρας, προτάσσοντας ως βασικό «όπλο» στην τουριστική ενίσχυση του νησιού την ιδιαιτερότητα της γαστρονομίας και των προϊόντων του..

Στο στοίχημα του εμπλουτισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, στάθηκε στην ανάγκη για ποιοτικότερη γεωργία στη χώρα και στη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή τομέα του τουρισμού.
Η επίσημη έναρξη για το «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σαντορίνη, στις 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.

Ο. Κεφαλογιάννη: Έμφαση στην ελληνική γαστρονομία για την ανάπτυξη του τουρισμού

Η ανάπτυξη της Ελληνικής Γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2013 ως έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη.
Η υπουργός, επισήμανε ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για τον ελληνικό τουρισμό.
Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε η υπουργός, η πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.
Το νησί της Σαντορίνης, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα ισχυρό "brand" στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, είναι ο ιδανικός τόπος από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια, σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.
πηγη

 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...