ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ 72-74 Αυτοκτόνησε και τρέχει να προλάβει ο Ολυμπιακός!

Πραγματική αυτοκτονία για τον Ολυμπιακό ο οποίος ενώ κρατούσε μια σπουδαία νίκη επί της Σιένα στα χέρια του, τελικά… κατάφερε να ηττηθεί με 72-74, κάνοντας ό,τι μπορούσε για να χάσει. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στους «8» καθώς γνώρισε την 3η ήττα της σε 4 ματς κι ενώ οι Ιταλοί πανηγύρισαν το 4Χ4!..

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πειραιώτες κέρδιζαν με 72-67 45'' πριν το φινάλε, όμως στα τελευταία 33'' δέχθηκαν ένα απίστευτο σερί 7-0 γκρεμίζοντας τα πάντα! Γενικότερα στα τελευταία δύο λεπτά έγιναν απίστευτα πράγματα. Αρχικά ο Σπανούλης ο οποίος είχε… εξαφανιστεί μετά το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε να παίρνει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του, και με 5 σερί πόντους τον οδήγησε στο 72-67 μέσα σε αποθέωση απο τους περίπου 8.000 φίλους των πρωταθλητών που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.
Εν συνεχεία ο Ρες μείωσε με κάρφωμα (72-69) για να ακολουθήσει άστοχο λέι απ του Λο(!) στα 39.35''. Με 19'' για το φινάλε ο Μπράουν κέρδισε έξυπνα τρεις βολές (σ.σ. το σφύριγμα ήταν σωστό παρά τις διαμαρτυρίες των Πειραιωτών, αν και δόθηκε αρκετά καθυστερημένα) αφού επιχείρησε ένα μακρινό τρίποντο προ του Αντιτς ο οποίος αν και είχε πρόθεση να κάνει φάουλ χαμηλά πήγε άτσαλα πάνω στον Αμερικανό.
Το χρονόμετρο που... κόλλησε
Ο πρώην γκαρντ του Αρη ευστόχησε και στις τρεις βολές (72-72), ενώ στη συνέχεια ο Χάινς… μιμήθηκε τον Λο, αστοχώντας εξ επαφής! Ο Μπράουν πήρε το ριμπάουντ και έφυγε στον αιφνιδιασμό για να γράψει το τελικό όπως έμελλε 72-74 (στα 1.7''), ωστόσο αξίζει να σημειωθεί μια λεπτομέρεια. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται ότι το χρονόμετρο δεν κύλησε σωστά στα τελευταία 10'' με αποτέλεσμα η Σιένα να επωφεληθεί με τουλάχιστον τρία παραπάνω δευτερόλεπτα από το… κανονικό στην τελευταία επίθεσή της. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μπράουν δεν θα προλάβαινει να πάει για λέι απ και θα είχαμε παράταση.
Κακός σχεδόν παντού
Περά από τα παραπάνω οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα, ενώ αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφεραν να περιορίσουν τον «καυτό» φέτος Μπόμπι Μπράουν, τελικά έπετρεψαν στον Αμερικανό να τελειώσει με 22π. Γενικότερα η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν πολύ άστοχη και ενδεικτικό είναι οι το 66% που είχε στις βολές με μόλις 12/18! Επιπλέον οι πρωταθλητές υπέπεσαν και σε 13 λάθη την ώρα που η Σιένα είχε μόλις 7.
Μπροστά έβαζε, πίσω… έμπαζε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του καθώς όσο άνετα σκόραρε στην επίθεση, άλλο τόσο άνετα δεχόταν καλάθι στην άμυνα. Στο α' δεκάλεπτο με τον Σπανούλη να εκτελεί, αλλά και να δημιουργεί (σ.σ. 8π. 4 ασίστ) και τους Πρίντεζη, Σερμαντίνι να καταθέσουν πολλή ενέργεια, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν ακόμη και με 8π. (23-15 στο 8'). Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο Μπράουν σκόραρε με… αίμα (σ.σ. ο Μάντζαρης τον έπαιξε πολύ καλά, έχοντας τις απαιτούμενες βοήθειες), η Σιένα κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο μόλις στο -5, με τον Κανγκούρ να κάνει αρκετή ζημιά (σ.σ. 8π.)

Ίδιο σκηνικό και μπροστά η Σιένα

Παρόμοιο κακό αμυντικά πρόσωπο έδειξε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο μάλιστα απώλεσε και τον καλό ρυθμό που είχε στην επίθεση. Η άμυνα με προσαρμογές ν των Ιταλών δυσκόλεψε πολύ τους «ερυθρόλευκους» και ειδικά τον Σπανούλη που έμεινε άποντος. Χάκετ και Σανικίτζε πρόσφεραν σε διαφόρους τομείς, ενώ σιγά σιγά τον ρυθμό του βρήκε και ο Μπράουν που τελείωσε το ημίχρονο με 10π. Ετσι παρά τις λύσεις από τον Χάινς, η Σιένα μετέτρεψε το 35-30 του 16' στο 36-38 της ανάπαυλας με επιμέρους 8-1 στο τελευταία 4 λεπτά!

Στο ρυθμό των Ιταλών

Το ματς παρέμεινε ντέρμπι και στο τρίτο δεκάλεπτο (42-40, 49-52) και αυτό διότι ο Ολυμπιακός επέτρεπε στην Σιένα να επιβάλει τον ρυθμό της και να μην επιτρέπει σε καμία περίπτωση στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέξουν και γενικότερα να κάνουν το γνωστό γρήγορο παιχνίδι τους στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή άμυνα των Ιταλών και επιθετικά οδηγούνταν σε ατομικές και βεβιασμένες επιλογές, αρκετές φορές στην λήξη των 24''. Ετσι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πηγαίνοντας αρκετές φορές κοντά στο καλάθι έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα «βραχείας κεφαλής» (51-52).

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 36-38, 51-52, 72-74

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (9ριμπ.), Λο 4, Άντιτς, Σπανούλης 13(1τρ, 5 ασ.), Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 9 (7ριμπ.), Σλούκας 5(1), Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8(2).

ΣΙΕΝΑ (Μπάνκι): Μπράουν 22(3 τρ., 6 ασ.), Έζε, Καραρέτο 5(1), Ράσιτς, Κανγκούρ 8(2), Σανικίτζε 9(1τρ, 8 ριμπ.), Ρες 10, Χάκετ 11, Μος 9(1).




Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...