ΗELLAS:Αθήνα, Πόλη Αντιφασιστική..

Με κεντρικό σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με τη στήριξη και του δήμου Αθηναίων. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, από όπου ξεκίνησε η πορεία, η Σταδίου και η Βασ. Σοφίας, από το ύψος της Σέκερη.

Διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού
Στην πορεία συμμετέχουν πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις, ενώσεις μεταναστών και συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ ένα από τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες είναι η πρόσφατη δολοφονία νερού μετανάστη στα Πετράλωνα
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 4.000.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με ανοιχτό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και συνυπογράφηκε από κοινότητες μεταναστών, δημοτικά συμβούλια διαφόρων δήμων, φοιτητικούς συλλόγους κ.ά.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στη σκιά της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα. Πριν από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και προσευχήθηκαν μπροστά στο φέρετρο με τη σορό του θύματος.
Διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού
Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
Διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού
Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή των ακόλουθων καλλιτεχνών: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...