Επτά μετάλλια, επτά ψέματα από το Λανς Άρμστρονγκ


«Το κοκτέιλ μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη» δήλωσε ο ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ που παραδέχθηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι, ότι κέρδισε επτά συνεχόμενες χρονιές στο Γύρο της Γαλλίας χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του.

Ο φημισμένος ποδηλάτης ομολόγησε ότι έκανε μεταγγίσεις αίματος για να βελτιώσει και ότι έχει στο παρελθόν κάνει χρήση τεστοστερόνης, κορτιζόνης και αυξητικής ορμόνης.
Ο Άρμστρονγκ παραδέχθηκε μάλιστα στην γνωστή παρουσιάστρια ότι δεν πιστεύει πως θα ήταν ανθρωπίνως δυνατό να κερδίσει τον Γύρο της Γαλλίας, επτά συνεχόμενες φορές, χωρίς ντόπινγκ.»
Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντι-ντόπινγκ Τρέιβις Τάιγκαρτ δήλωσε πως ο Λανς Άρμστρονγκ έκανε «ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση» παραδεχόμενος πως έκανε χρήση αναβολικών αλλά προσέθεσε ότι αν θέλει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να καταθέσει ενόρκως για το μέγεθος της χρήσης αναβολικών.
παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του.
Ο αμερικανός ποδηλάτης, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, παραδέχτηκε στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών ώστε να μπορεί να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους. Ο Άρμστρονγκ κέρδισε επτά συνεχόμενες χρονιές τον Γύρο της Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντι-ντόπινγκ (USADA) Τρέιβις Τάιγκαρτ δήλωσε πως ο Λανς Άρμστρονγκ έκανε “ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση” παραδεχόμενος πως έκανε χρήση αναβολικών, ενώ το ίδρυμα Livestrong εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί ο αμερικανός ποδηλάτης “παραπλάνησε τον κόσμο”.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...