Πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ αρχηγός σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας

Κύκλωμα το οποίο «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα της Εύβοιας εξαθρώθηκε από την Ασφάλεια, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός των εκβιαστών, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός. Ο πρώην αστυνομικός είχε αποταχθεί το 1991 όταν το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε τάγμα τεθωρακισμένων στην Πιερία.
Πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ αρχηγός σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας

Οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε 11 καταστήματα για «προστασία», από τα οποία άρπαζαν από 2.000 έως 8.000 ευρώ το μήνα.

Ο απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στα ΕΚΑΜ, φέρεται ότι είχε πάρει μέρος το στην συμπλοκή της Καλογρέζας όπου έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Πρέκας.

Η συμπλοκή είχε σημειωθεί την 1η Οκτωβρίου του 1987, όταν ο Μ. Πρέκας, μαζί με τον Χριστόφορο Μαρίνο και τον Κλέαρχο Σμυρναίο, προσπάθησαν να κλέψουν από περιπολικό έναν ασύρματο.

Ακολούθησε καταδίωξη και ο Μ. Πρέκας εγκλωβίστηκε στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Μετά από πολύωρη μάχη με τους αστυνομικους βρήκε τον θάνατο.

Όπως είχε αναφέρει η Αστυνομια, τα όπλα που κατείχε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ήταν από εκείνα που είχαν κλαπεί από το λιμεναρχείο της Ραφήνας τον Αύγουστο του 1987. Να σημειώσουμε ότι ο Πρέκας είχε θεωρηθεί ως μέλος της «Αντικρατικής Πάλης».
Πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ αρχηγός σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας

Στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας συνελήφθησαν επίσης τρία (3) άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μετά από έρευνες σε οικίες των δραστών, (4) πιστόλια, (3) κυνηγετικά όπλα, (1) χειροβομβίδα, (7) μαχαίρια (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο, (3) σκούφοι full face , φυσίγγια κ.α.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (12-02-2013) το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λαμίας.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ένας 51χρονος, την οποία είχε ο ίδιος συστήσει από τον Νοέμβριο του 2007.
Πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ αρχηγός σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας

Οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούντο στις περιοχές της Χαλκίδας, Ερέτριας και Αμαρύνθου Ευβοίας και εξανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές σε βάρος της ζωής και της περιουσίας τους, να τους καταβάλουν 200 έως 800 ευρώ, κάθε μήνα.

Στηνκατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν:

Δύο (2) πιστόλια.
Δύο (2) πιστόλια κρότου.
Τρία (3) κυνηγετικά όπλα.
Μία (1) χειροβομβίδα πολεμικού τύπου.
Επτά (7) μαχαίρια.
Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο.
Μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).
Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
Πέντε (5) γεμιστήρες πιστολιών.
Μια (1) γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.
Ενενήντα εννέα (99) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Τρεις (3) μάλλινοι σκούφοι full face .
Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Ένα (1) ζεύγος χειροπέδες.
Πέντε (5) κροτίδες.
Τρεις (3) κάλυκες.
Μία (1) θήκη όπλου.
Δώδεκα (12) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των -50- ευρώ.
Το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ.
Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων κατ' εξακολούθηση, παράβασης του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν δύο (2) επιπλέον ημεδαποί, ηλικίας 36 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση. Επίσης, συνελήφθη και ένας 49χρονος καταστηματάρχης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...