Eιδήσεις:Βρούτσης: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού


Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.Προηγήθηκε δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα».

 [Διαβάστε τη δήλωση ΕΔΩ]
 

Ο κ. Βρούτσης απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μέργου, ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα έως το τέλος του προγράμματος.

Πρόσθεσε ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι έγινε από τον κ. Μέργο μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat για τον κατώτατο μισθό στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι προφανώς για την κυβέρνηση δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις προκαλούν το κοινό λαϊκό αίσθημα», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι μπορεί οι δηλώσεις Στουρνάρα να αδειάζουν τον γενικό γραμματέα αλλά αυτό δεν αρκεί. 

«Θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη δήλωση Μέργου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτησή του βρίσκεται σε αντίθεση τόσο με την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ όσο και με εκείνη της κυβέρνησης. 
Για απίστευτα κυνική δήλωση του γενικού γραμματέα που ομολογεί τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης, για νέα μεγαλύτερη μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας, κάνει λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Λαγό» χαρακτήρισε τον κ. Μέργο ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. «Οι δηλώσεις αυτές οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού» πρόσθεσε.

«Τα golden boys της ΝΔ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αγορά και την αληθινή ζωή είναι καλύτερα να κλειδώνονται στα γραφεία τους και να μην μιλάνε δημόσια», τονίζει η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ αναφέρει από την πλευρά του ότι αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους της συγκυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Kommersant: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ελληνικών εταιρειών φυσικού αερίου, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στην οποία συμμετέχουν οι ρωσικές εταιρείες Negusneft (Όμιλος Sintez) και Gazprom, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant.

Σύμφωνα με την Kommersant, την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, κλείνει το data room (ψηφιακός χώρος όπου συγκεντρώνονται έγγραφα της προς πώληση εταιρείας προκειμένου να ελεγχθούν από τους υποψήφιους αγοραστές) που έχει δημιουργήσει το ΤΑΙΠΕΔ από τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές πρέπει να κατατεθούν από τους επίδοξους αγοραστές έως τα μέσα Απριλίου.

Όπως αναφέρει η Kommersant, η ρωσική Negusneft (Όμιλος Sintez) έχει καταβάλει έως τώρα την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση αμφότερων των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, προσφέροντας 1,8 - 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι υπόλοιπες κατατεθειμένες προσφορές αφορούν είτε αποκλειστικά την ΔΕΠΑ είτε μονάχα τη ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας που πρόσκειται στον διαγωνισμό, οι ελληνικές Αρχές έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να ακυρώσουν τη διαδικασία προεπιλογής αγοραστών και να αρχίσουν εκ νέου τον διαγωνισμό, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να συμμετάσχουν.

Όμως, όπως προσθέτει η πηγή της Kommersant, παρά την επιθυμία αυτή, η Ελλάδα φοβάται ότι δεν θα εκπληρώσει το πλάνο ιδιωτικοποίησης για το 2013, από το οποίο, μεταξύ άλλων, εξαρτάται η στήριξης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα βρήκε την «παρηγοριά» στη short-list με τις 14 εταιρείες οι οποίες αρχικά κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αλλά δεν πέρασαν την προεπιλογή.

Για το λόγο αυτό, οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει στους εναπομείναντες διεκδικητές τη δυνατότητα να προσελκύσουν στο διαγωνισμό και εταίρους, ανάμεσα στις επιχειρήσεις που εγκατέλειψαν το διαγωνισμό στο αρχικό του στάδιο.
 
Κατηγορίες για μίζες από την Johnson&Johnson σε έλληνες γιατρούς

Κατηγορίες για ενεργητική δωροδοκία, ότι δηλαδή έδιναν μίζες σε έλληνες γιατρούς, αποδόθηκαν από την εισαγγελία εφετών κατά πέντε στελεχών της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Johnson and Johnson.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ελληνική δικαιοσύνη για υπερκοστολογήσεις ιατρικού υλικού που ζημίωσαν το δημόσιο με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.
 
 






 Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι πολιτείες στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ λόγω της σφοδρότατης χιονοθύελλας
Τρία από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με την μεγαλύτερη κίνηση άρχισαν να εξυπηρετούν και πάλι τους ταξιδιώτες, ενώ οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά σήμερα στο Logan International στην Βοστόνη και το Bradley International στο Κονέκτικατ.

Ο Ντέιβιντ Πάτρικ
, κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους για να κρατήσει τους κατοίκους ασφαλείς και δώσει τα περιθώρια στα οχήματα έκτακτης ανάγκης να δράσουν.  Οι παραβάτες της απαγόρευσης μπορούν να τιμωρηθούν με ένα χρόνο φυλακή και πρόστιμο 500 δολαρίων.

Ο Λίνκολν Τσάφι, κυβερνήτης της πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους ότι θα πρέπει να λάβουν "ιδιαίτερη προσοχή" κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους, και τους ευχήθηκε καλή τύχη.

 Ένας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας «Nemo», διέκοψε αυτόματα το Σάββατο τη λειτουργία του λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Από τη διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η διεύθυνση του πυρηνικού σταθμού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου το Σάββατο έπεσαν πάνω από 40 εκατοστά χιονιού, έχουν κλείσει οι δρόμοι.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια νεκρή 74χρονη γυναίκα, διακοπές ρεύματος στις πληττόμενες πολιτείες και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι.

Εκτός από τη Μασαχουσέτη, τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν το Ρόουντ Άιλαντ, η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ώρες πυκνό χιόνι θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Βοστόνης. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στο Μέιν.


Κόσμος

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρεις Ινδονήσιοι, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γκανέζος, ενώ δυο από τους τραυματίες φέρονται να είναι Έλλ…
Κανένα σχόλιο

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν γέφυρα δεν άντεξε το βάρος των ανθρώπων και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, που οδήγησε στο δυστύχημα.


«Το υπουργείο Άμυνας έχει εγκρίνει τα σχέδια για 200 κατοικίες στο Τεκόα και 146 κατοικίες στο Νοκντίμ» ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ

Ο ιορδανός μονάρχης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που θα επιλεγεί τελικά, θα πρέπει να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλες δυνάμεις, για την επιλογή των μελών του υπουργικού συμβουλί…


Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή στη Χιλή σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται ανοιχτά της πόλης Βαλπαραΐσο.

 
 
 
 
 
Αίγυπτος: Δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις με τις αρχές
Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις των αντικυβερνητικών διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας σε …
ΗΠΑ: Σε κατάσταση συναγερμού οι βορειοανατολικές πολιτείες λόγω της χιονοθύελλας
Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Μειν εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές λόγω…
Βόσπορος: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου με θαλάσσιο λεωφορείο
Ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με ένα θαλάσσιο λεωφορείο στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου. Σύμφωνα με τις α…
Υεμένη: Βομβιστική επίθεση σε πετρελαιαγωγό
Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Σαφέρ σε τερματικό σταθμό στην Ερυθρά Θάλασσα δ…
Ισπανία: Σύλληψη Μαροκινού υπόπτου για τρομοκρατία
Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή τη σύλληψη ενός άνδρα από το Μαρόκο που φέρεται να …
Φυλοκυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβενία
Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στη διαδήλωση που διοργανώνεται στην πλατεία Κογκρέσου της Λιουμπλιάνας από το δ…
Γερμανία: Στις 22 Σεπτεμβρίου επίσημα οι εκλογές
Στις 22 Σεπτεμβρίου επίσημα οι ομοσπονδιακές εκλογές. Η κυβέρνηση Μέρκελ είχε ζητήσει από το γερμανό πρόεδρο ν…
Eπίθεση αυτοκτονίας για πρώτη φορά στο Μάλι
Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Παρασκευή για πρώτη φορά στο βόρειο Μάλι. Την Παρασκευή πήραν και τον έλεγ…
Προεκλογικός πυρετός υποσχέσεων στην Ιταλία
Εντείνεται η προεκλογική μάχη μεταξύ Μόντι-Μπερλουσκόνι ενόψει των επικείμενων εκλογών. Η έκβαση της κρίνεται …
Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ινδία
Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ινδία... Η 24χρονη γυναίκα φαίνεται ότι γνωρίζει τους βιαστές της, ενώ υποβά…


«Ήλιος»: Πλήρωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι  Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, που μετατράπηκε σε χρηματική ποινή, καταδικάστηκαν από το Εφετείο Aθηνών, τρεις υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για το δυστύχημα στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005. Το 2005 συνετρίβη αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 121 άνθρωποι.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική όπως προβλέπει ο νόμος, και έδωσε την δυνατότητα στους κατηγορουμένους να την εξαγοράσουν με 80 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.



ΓΣΕΒΕΕ: Στο περιθώριο κινδυνεύει να βρεθεί ένας στους δυο Έλληνες
Στο 38% υπολογίζεται η μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευ…
Συνεχίζεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο Παγκράτι
Σε διαμέρισμα 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Αλκέτου 26-28 στο Παγκράτι βρίσκονται άνδρες της αντιτρομοκ…
07.02.2013, 14:45
Έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι
Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας για ένα μήνα από έναν από…
ΕΥΔΑΠ: «Καπέλο» 3 εκατ. μηνιαίως από τα χρέη των Δήμων
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης, δήλωσε ότι πρώτος στόχος είναι να μην αυξάνεται άλ…
Υπόθεση «Ήλιος»: Πλήρωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι
Ποινή κάθειρξης δέκα ετών που μετατράπηκε σε χρηματική ποινή από το Εφετείο σε τρεις υπευθύνους της αεροπορικ…
Έκθεση εξόδων 2010: Κοπή πίτας σε επαρχιακό ΤΕΙ; 23.500 ευρώ
Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, παράνομες πληρωμές και κονδύλια που δεν δικαιολογούνται καταγράφονται στην ετ…
Μόνο το 0,8% των γερμανών τουριστών επιλέγει Ελλάδα το 2013
Η διάθεση των Γερμανών για διακοπές παραμένει αμείωτη, αλλάζουν, όμως, οι τουριστικές τους προτιμήσεις. Σύμφων…
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Δεν πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό και Σαλαμίνα λόγω των ισχυρών…
Τσαυτάρης: Δίνουμε λύσεις που υπερβαίνουν τις επιδοτήσεις και τα χρήματα
Την πεποίθηση πως οι λύσεις που προκρίνονται από την κυβέρνηση αναφορικά με τα προβλήματα των αγροτών «δεν έχο…
«Μπλόκο» στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Δήμο Δραπετσώνας
Η ΕΥΔΑΠ παρακράτησε δημοτικά έσοδα για οφειλές του Δήμου Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να μην μπ…

Υπέρ της ενίσχυσης των χωρών που δέχονται μετανάστες η Ευρωβουλή
Υιοθετώντας δύο σχετικές εκθέσεις, οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τις δυσκολίες συγχρηματοδότησης που αντιμετωπί…
Η Ρωσία διαψεύδει τις ιαπωνικές καταγγελίες περί παραβίασης εναέριου χώρου
Σε διάψευση των καταγγελιών της Ιαπωνίας περί παραβίασης του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη …
Έγγραφο - κλειδί που «σημάδεψε» την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης... λείπει
Το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης γράφτηκε επισήμως στις 26 Δεκεμβρίου του 1991, ωστόσο, μέρος της ιστορίας που ο…
Το Τόκιο καταγγέλλει παραβίαση εναέριου χώρου του από ρωσικά μαχητικά
Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε την Πέμπτη παραβίαση εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά. Το υπουρ…
Χαμενέι: «Όχι» σε διμερείς επαφές με ΗΠΑ για πυρηνικά, κρατούν όπλο εναντίον μας
Το Ιράν απορρίπτει την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για διμερείς διαπραγματεύσεις αναφορικά με το αμφιλεγόμε…
Υεμένη: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών με 10 νεκρούς
Η έκρηξη σημειώθηκε στην Haja, βορειοδυτική επαρχία της Υεμένης το πρωί της Πέμπτης, όπως ανέφερε ένας αξιωμα…
Παπούα Νέα Γουινέα: Έκαψαν ζωντανή γυναίκα για μαγεία!
Μια νεαρή μητέρα κατηγορήθηκε για μαγεία στην Παπούα Νέα Γουινέα με αποτέλεσμα να την περιλούσουν με βενζίνη …
Νέα σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών κοντά στα νησιά του Σολομώντα – 9 οι νεκροί
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα…
Σεισμός 5,6 βαθμών στην Ινδονησία
Η ινδονησιακή Υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε περίπ…
Κύπρος: Εντολή Χριστόφια για άδεια σε παλαιστινιακή τράπεζα;
Εντολές στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για παραχώρηση άδειας λειτουργίας σε Παλαιστινιακή Τράπεζα με έδρα τη…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...