Βραζιλία: Ο Γουίλ Σμιθ στο καρναβάλι του Ρίο

Περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς αν όχι προνομιούχους που κατάφεραν να δουν από κοντά τις ομάδες να παρελαύνουν.
Ανάμεσά τους κι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, ο οποίος μπόρεσε ν’ απολαύσει από μέσα απ’ την πίστα, το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό θέαμα. Το ατελείωτο πάρτι συνεχίζεται στο σαμποδρόμιο του Ρίο με αστείρευτες δόσεις κεφιού, χορού και θετικής διάθεσης.Κάθε μία από τις σχολές έχει στη διάθεσή της το ανώτερο 80 λεπτά μέχρις ότου να παρελάσει στη μήκους 720 μέτρων πίστα.Μία ομάδα 40 κριτών αναλαμβάνει στο τέλος να βαθμολογήσει και ν’ αναδείξει την καλύτερη σχολή. Αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που δίνουν σημασία.Τις επόμενες δύο ημέρες, που θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις αναμένεται να περάσουν από το σαμποδρόμιο εκατομμύρια επισκέπτες όχι φυσικά μόνον από τη Βραζιλία αλλά και από τον υπόλοιπος κόσμο. Τουρίστες που μεταβαίνουν στη χώρα της σάμπας μόνο και μόνο για το καρναβάλι αυτήν την περίοδο.

Καρναβάλι, σάμπα και μέτρα ασφαλείας

Στον πυρετό του καρναβαλιού ζει αυτές τις μέρες η Βραζιλία. Η επίσημη έναρξη θα δοθεί στις 8 Φεβρουαρίου αλλά οι εκδηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει να προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι τολμηροί τουρίστες φορούν γκλίτερ, πολύχρωμα φτερά και χορεύουν σάμπα κάτω από τον ήλιο στην Κόπα Καμπάνα.
Κάθε χρόνο οι διοργανωτές προσπαθούν να δημιουργήσουν τα πιο ευφάνταστα κοστούμια για τη μεγάλη παρέλαση. Η Βραζιλία γιορτάζει συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου και οι αφορμές δεν είναι λίγες… Αναπτυσσόμενη οικονομία, εντυπωσιακό καρναβάλι και δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις: Μουντιάλ το 2014 και Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.
Το υπουργείο υγείας της Βραζιλίας στην ετήσια καμπάνιά του για το AIDS υπενθυμίζει στον κόσμο την αναγκαιότητα των προφυλάξεων με το σλόγκαν “απολαύστε το καρναβάλι με υπευθυνότητα”.
Κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού θα γίνουν 492 εκδηλώσεις και πάρτι.
Μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο της Σάντα Μαρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 235 άνθρωποι, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν πάρει οι αρχές είναι ενισχυμένα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...