Συντετριμμένοι οι κρατούμενοι απεργοί πείνας στο Γκουαντανάμο.Συνεχίζουν για 50 ημέρες,και μερικοί έχουν χάσει ως και 14 κιλά.

Η απεργία πείνας των φυλακισμένων στο Γκουαντάναμο είναι σε ημέρα 48 - αλλά τα δεινά τους είναι ακόμα αγωνίζεται να συγκεντρώσει την ευρύτερη προσοχή.
Δικηγόροι λένε πάνω από 100 κρατούμενοι αρνούνται τροφίμων - και ανησυχούν για την επιδείνωση της υγείας τους.


Μετά την άναληψη των καθηκόντων του το 2009, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε το στρατόπεδο κράτησης να κλείσει μέσα σε ένα χρόνο, αλλά το Κογκρέσο έχει μπλοκάρει τις προσπάθειες της διοίκησης να το κλείσει και έχει προκαλέσει δυσκολίες στις προσπάθειες να μεταφερθούν οι κρατούμενοι του Γκουντανάμο αλλού.

Ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Γκουαντανάμο στην εναρκτήρια ομιλία της νέας του θητείας τον Ιανουάριο, την οποία ορισμένοι από τους κρατούμενους παρακολούθησαν στην τηλεόραση.

Το Ιανουάριο το γραφείο του State Department που ήταν υπεύθυνο για την μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντανάμο, έκλεισε.

Περισσότεροι από 50 δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κρατουμένους, έστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αμύνης, τον Chuck Hagel, ζητώντας του να βοηθήσει, ώστε να τερματιστεί η απεργία πείνας. Είπαν πως η υγεία των απεργών έχει επιδεινωθεί ανησυχητικά και μερικοί έχουν χάσει ως και 14 κιλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...