Euronews:Έιδήσεις-ΑΦΡΙΚΗ,ΑΣΙΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ,ΕΥΡΩΠΗ Άνοιξη με χιόνια στη Μόσχα

Το θερμόμετρο στη Ρωσία είναι στους -10 βαθμούς Κελσίου, η Μόσχα είναι ντυμένη στα λευκά και μόνο το ημερολόγιο υπενθυμίζει ότι έχει μπει η άνοιξη.


Μέσα σε 24 ώρες η έντονη χιονόπτωση κάλυψε τα πάντα. Το κυκλοφοριακό σύστημα παρέλυσε ενώ ακυρώθηκαν και δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Οι πολίτες πάντως αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ.

“Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Νομίζω ότι διανύουμε την 55η ημέρα του Φεβρουαρίου και όχι την 25η του Μάρτη. Πολύ κακός ο καιρός”, δηλώνει μία γυναίκα στη Μόσχα.

“Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Εμείς εργαζόμαστε για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια. Δουλεύαμε όλον τον χειμώνα και τώρα υποδεχόμαστε τον Απρίλιο με τέτοιον καιρό. Σε λίγο θα μπει ο Απρίλης και εμείς έχουμε τη μία χιονόπτωση μετά την άλλη. Ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, εύχεται Ρώσος εργάτης.

Στην Ουκρανία οι αρχές έχουν κηρύξει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το χιόνι έχει φτάσει τους 50 πόντους καθηλώνοντας αυτοκίνητα σε δρόμους αλλά και όλα τα αεροπλάνα στο μικρότερο αεροδρόμιο της χώρας.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί αμείωτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κίεβο: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω χιονιά!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε το Κίεβο, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Μόλις σε 24 ώρες χιόνισε όσο χιονίζει κατά μέσο όρο σε ένα μήνα.
Εκατοντάδες υπάλληλοι των κρατικών υπηρεσιών αλλά και ειδικά οχήματα εργάζονται προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι, καθώς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.
“Τα τρόλει, τα τραμ και τα λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα. Ο κόσμος πάει με τα πόδια. Χρειάζονται δύο ή τρεις ώρες για να φτάσεις κάπου. Οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι και τα μηχανήματα δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Η πόλη έχει παραλύσει”, λέει ένας κάτοικος.
Τις υπηρεσίες τους παρέχουν ομάδες εθελοντών που δημιουργήθηκαν στην πόλη, για να βοηθηθούν όσοι εγκλωβίζονται στο χιόνι.
“Αποφασίσαμε να βγούμε στην πόλη και να βοηθήσουμε τους οδηγούς. Ήδη καταφέραμε να βοηθήσουμε ορισμένα ασθενοφόρα και τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα”.
“Υπάρχει και ομάδα στο facebook. Πάνω από 10 αυτοκίνητα κινούνται τώρα μέσα στην πόλη”.
Η ανταποκρίτρια του euronews στην ουκρανική πρωτεύουσα μεταδίδει
“Το δελτίο καιρού αναφέρει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον ακόμη δύο ή τρεις ημέρες”.

Αβεβαιότητα την επομένη της απόφασης στην Κύπρο

25/03 11:05 CET
Αβεβαιότητα την επομένη της απόφασης στην Κύπρο
Η επόμενη ημέρα της επώδυνης συμφωνίας ξημερώνει στην Κύπρο και βρίσκει τους πολίτες μουδιασμένους. Οι Κύπριοι εκφράζουν την απογοήτευση, τον φόβο και την αβεβαιότητά τους για το μέλλον και επιχειρούν σιγά σιγά να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Η Μεγαλόνησος διατηρήθηκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...