Dolce & Gabbana και Emporio Armani στο Μιλάνο


Επιστροφή στις πασαρέλες για τον οίκο μόδας Dolce & Gabbana, με μια νέα εξαιρετική ενότητα και κόνσεπτ ρούχων, μετά την περίφημη σειρά με τον τίτλο «Ντόλτσε Βίτα», που αναδείκνυε τον ιταλικό τρόπο ζωής, όπως αυτός παρουσιαζόταν στην ομώνυμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι.

Η διάσημη ιταλική φίρμα παρουσίασε στο Μιλάνο, την καινούργια της πρόταση για το χειμώνα του 2014, την Κυριακή που μας πέρασε. Πηγή έμπνευσης ήταν αυτή τη φορά το Βυζάντιο και η θρησκευτική τέχνη που αναπτύχθηκε εκείνη την περίοδο. Μουσικό χαλί στην παρουσίαση ήταν για άλλη μια φορά γνωστές μελωδίες του Νίνο Ρότα.
Το ντεφιλέ ξεκίνησε με μια σειρά φορεμάτων σε διάφορα μήκη που είχαν ως θεματικά τους μοτίβα εικόνες αγίων και σταυρούς ενώ τα υφάσματα ήταν κυρίως μεταξωτά και βελούδινα.
Μετά από αυτή την εντυπωσιακή σειρά που γύρισε το ρολόι πολλούς αιώνες πίσω, ο οίκος λάνσαρε επίσης μαύρα μεταξωτά ενδύματα με δαντέλα που απέπνεαν αριστοκρατικό αέρα Σικελίας, αλλά και σοφιστικέ ντύσιμο για κοκτέιλ.
Emporio Armani
Την Κυριακή επίσης, παρουσιάστηκε η νέα συλλογή ρούχων Emporio Armani. Ο μεγάλος ιταλικός οίκος μόδας του Giorgio Armani,συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση της ανάμιξης στοιχείων από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη, με διαφορετικές εποχές.
Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι αναμφισβήτητα η γυναικεία σιλουέτα. Κοντά φορέματα από οργάντζα κυριαρχούσαν κάτω από ανάλαφρα παλτά. Πέρα από τις μίνι φούστες, υπήρχαν μακριά φορέματα που συνδυάζονταν με ζεστά πουλόβερ από μοχέρ με μανίκια τριών τετάρτων, αλλά και αμάνικες δημιουργίες ξανά από μοχέρ.
Το συγκεκριμένο υλικό παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη από την γούνα, ενώ τα χρώματα που χρησιμοποιεί φέτος ο Αρμάνι είναι οι παγωμένες αποχρώσεις του πράσινου, το ροζ, το μωβ πάντα βέβαια σε αντίθεση με το γκρι και το μαύρο.
Ο ιταλός σχεδιαστής δήλωσε ότι με αυτή τη κολεξιόν ήθελε να προτείνει κάτι που να είναι σύγχρονο, το οποίο όμως να μην χάνει την αξιοπρέπειά του. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το δημιουργό, που επιθυμεί να αναδείξει το πρότυπο μιας γυναίκας που απέχει πολύ από την εικόνα της εκκεντρικής θηλυκότητας ή της γυναίκας – σεξουαλικό αντικείμενο.






















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...