Μανίς Αρόρα, Γκιγιώμ Ανρί και Αλμπέρ Ελμπάζ στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι


Συνέχεια της παρισινής εβδομάδας μόδας, με τον σχεδιαστή Μάνις Αρόρα που παρουσίασε στο Palais De Tokyo, τη νέα κολεξιόν του. Πηγή έμπνευσης ήταν το φεστιβάλ «Burning Man», που διοργανώνεται κάθε Αύγουστο στην Έρημο Black Rock, στη Νεβάδα.

Ο σχεδιαστής συνδύασε τα τολμηρά γεωμετρικά τυπώματα με απλά καλλίγραμμα ενδύματα σε πράσινο και μπλε χρώμα. Δεν δίστασε να βάλει πολύ χρώμα σε όλα τα ρούχα που παρουσίασε. Η καταγωγή του Αρόρα από την Ινδία ήταν εμφανής όχι μόνο στη γραμμή, τη χρωματική γκάμα και το ύφος των δημιουργιών του, αλλά και στη μουσική που έντυσε την παρουσίαση και η οποία εκτελούνταν ζωντανά από παραδοσιακά ινδικά μουσικά όργανα.
Γκιγιόμ Ανρί – Carven
Στο Γκραν Παλέ ο διάσημος μόδιστρος Γκιγιόμ Ανρί παρουσίασε στις 28 Φεβρουαρίου, την καινούργια σειρά ρούχων για τον επόμενο χειμώνα, που σχεδίασε για τη φίρμα «Carven».
«Εμπνευστήκαμε από ταινίες της δεκαετίας του ’80. Είχαμε κατά νου μια γυναίκα που μοιάζει με την Μπεατρίς Νταλ, τη γαλλίδα δηλαδή ηθοποιό. Αυτή η γυναίκα είναι σέξι, ταυτόχρονα όμως είναι και πολύ ευάλωτη. Θέλεις να την σφίξεις στην αγκαλιά σου, αλλά ταυτόχρονα σου βγάζει και κάτι το επιθετικό. Μου αρέσει να ταιριάζω απαλές δόσεις με δυνατές, βίαιες λεπτομέρειες, όπως τούλι με λάτεξ, πολύ ζαχαρώδη χρώματα με λαστιχένια παπούτσια. Δεν είναι κοριτσάκι, ούτε μοιραία γυναίκα. Βρίσκεται κάπου στη μέση», δήλωσε ο σχεδιαστής.
Αλμπέρ Ελμπάζ – Λανβέν
Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ο τέως υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ και η Κατρίν Ντενέβ ήταν ανάμεσα στις διασημότητες που παρακολούθησαν το ντεφιλέ του Λανβέν με την κολεξιόν του φθινόπωρου- χειμώνα 2013-14.
Ο σχεδιαστής του Λανβέν, Αλμπέρ Ελμπάζ παρουσίασε
ένα εντυπωσιακό σύνολο νέων δημιουργιών που δείχνουν την αξία και την γνώση που διαθέτουν οι μεγάλοι γαλλικοί οίκοι μόδας.
Όπως δήλωσε μετά την επίδειξη ο σχεδιαστής, αυτό που ήθελε, ήταν να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους εκπληκτικούς ανθρώπους που δίνουν αξία στα ατελιέ. «Σε λίγα χρόνια, αυτοί οι τελειομανείς που έχουν αφοσιωθεί στη υψηλή ραπτική, θα συνταξιοδοτηθούν και θα ζήσουμε την επέλαση των ομοιογενών, αδιάφορων ρούχων».
























 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...