ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 0-2 Για... πλάκα η Μπάγερν στους «4»!

Η Μπάγερν απέδειξε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Γιουβέντους, καθώς οι Βαυαροί επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στη ρεβάνς του Τορίνο και πήραν πανάξια πρόκριση για τους «4» του Champions League για δεύτερη διαδοχική χρονιά!


Δήμιος των «μπιανκονέρι» που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ο Μάντζουκιτς, που έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή στο 64ο λεπτό, κάνοντας το 1-0, ενώ τον θρίαμβο σφράγισε στις καθυστερήσεις ο Πιζάρο, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Κροάτη διεθνούς στράικερ!

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του αγώνα να κάνει τους Γερμανούς να την αισθανθούν στο πετσί τους και απογοήτευσε τους οπαδούς της που γέμισαν το «Juventus Stadium».

Το συγκρότημα του Γιουπ Χάινκες είχε την κατοχή, τις πιο καθαρές φάσεις και σαφώς τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση κι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους. Μοναδικό μελανό σημείο για τους Βαυαρούς, η (άδικη) κίτρινη κάρτα στον Μάντζουκιτς που χάνει τον πρώτο ημιτελικό.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Γιουβέντους προσπάθησε να μπει δυνατά και να επιβάλλει τον ρυθμό της, ωστόσο, δεν το κατάφερε σε καμία στιγμή. Οι Ιταλοί δεν έβρισκαν διαδρόμους, ο Πίρλο ήταν καλά κλεισμένος και ο Νόιερ ήταν θεατής του ματς.

Ο πιο καλός συνδυασμός της Γιούβε ήρθε στο 27' όταν η μπάλα «κρύφτηκε» με τους Παντοΐν, Βούτσινιτς, Πογκμπά να συνδυάζονται άψογα, όμως η παράλληλη σέντρα του Γάλλου δεν βρήκε αποδέκτη.

Από την άλλη, οι Βαυαροί είχαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Αλάμπα, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουφόν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη αντί να πιέσει η Γιουβέντους, η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως το σουτ του Ρόμπεν (57') σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Στο 67' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος... Ο Ρόμπεν εκτέλεσε φάουλ, ο Χάβι Μαρτίνεθ έκανε την προβολή, ο Μπουφόν έδιωξε σωτήρια, όμως ο Μάντζουκιτς με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ κι έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Ιταλών για πρόκριση.

Η συνέχεια ήταν απογοητευτική για τους «μπιανκονέρι» που φάνηκαν να παρατούν το ματς για να έρθει στις καθυστερήσεις (90+1) ο Πιζάρο και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Μπάγερν.

Οι Γερμανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πιζάρο, ο οποίος σε ρυθμό προπόνησης έκανε το 0-2 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-1

Η ανατροπή έμεινε στη... Μέσι! 

Μετά το 2-2 στο Παρίσι και τη δεδομένη εκ προοιμίου παραμονή του Μέσι στον πάγκο, η ερώτηση πριν τον αγώνα στο «Καμπ Νόου» ήταν μία: Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να κάνει την ανατροπή και να περάσει αυτή, εις βάρος της Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά του Champions League;

Η εικόνα του αγώνα μέχρι το 62' έδινε «ναι» για απάντηση. Οι Γάλλοι ήταν εξαιρετικοί, οι Καταλανοί κακοί και το 0-1 από τον Παστόρε στο 50' σε υποδειγματική αντεπίθεση «πάγωσε» τους γηπεδούχους! Ο Βιλανόβα επιστράτευσε τον Μέσι, που ενέπνευσε την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, η οποία ισοφάρισε με τον Πέδρο στο 71' και με το τελικό 1-1 πήρε την πρόκριση και θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (12/4).

Στα μέτρα της Παρί

Αν και τα στατιστικά ήταν για άλλη μια φορά υπέρ της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο (κατοχή 62% - 38%, τελικές 13-7), η Παρί ήταν ανώτερη. Δικές της οι τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες (14', 19' Λούκας), αξιοποιώντας τις απουσίες της «Μπάρτσα» στην άμυνα (Πουγιόλ, Μασεράνο) με κορυφαίες το τετ-α-τετ του Λαβέτσι στο 24' και την κεφαλιά του Λούκας στο 28' με τον Βαλδές να δίνει ισάριθμες φορές τη λύση.

Η Μπαρτσελόνα ήταν βραχυκυκλωμένη, δεν είχε ρυθμό και φαντασία, η Παρί αμύνονταν αποτελεσματικά και έτσι μόνο μακρινά άστοχα σουτ υπήρχαν στο ρεπερτόριο των γηπεδούχων, που είχαν καλύτερη στιγμή την άστοχη εκτέλεση φάουλ του Τσάβι στο 2'.

«Ψυχρολουσία» και απάντηση

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με το γρήγορο γκολ του Παστόρε στο 50' και το άγχος έκανε έντονη την εμφάνισή του. Το κοινό αναθάρρησε στο 54' όταν ο Μέσι σηκώθηκε για «ζέσταμα» και πανηγύρισε στο 62' όταν ο Αργεντινός μπήκε στο ματς. Νωρίτερα, Βίγια (57') και Αλβες (61') δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Σιρίγου.

Η είσοδος του Μέσι άλλαξε τα πάντα. Το κλίμα στις εξέδρες, την ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο. Για 10 λεπτά η Μπαρτσελόνα ήταν.. Μπαρτσελόνα, πίεσε, δημιούργησε, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ινιέστα (64'), Πικέ (64') και Ινιέστα (65') και έφτασε στην πολύτιμη ισοφάριση με το σουτ του Πέδρο στο 71', ύστερα από ενέργεια του Μέσι και ασίστ του Βίγια.

Το τελευταίο 20λεπτο δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις. Η Παρί, που είχε απειλήσει νωρίτερα άλλες δύο φορές με τον Παστόρε (58', 67'), δεν δημιούργησε ευκαιρία, ενώ η Μπαρτσελόνα είχε τη φάση του Ινιέστα στο 87'. Ετσι, με το 1-1 να παραμένει, μέχρι το 90'+4' η αγωνία υπήρχε, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την πρόκριση.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 71' Πέδρο - 50' Παστόρε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Αντριάνο - 80' Λαβέτσι, 86' Σίλβα, 89' Μπέκαμ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Άλβες, Άλμπα, Πικέ, Αντριάνο (62' Μπάρτρα), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (84' Σονγκ), Φάμπρεγας (62' Μέσι).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: ΠΑΡΙ: Σιρίγου, Ζαλέ (88' Βαν ντερ Βιλ), Μάξουελ, Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι (83' Μπέκαμ), Λούκας Μούρα, Παστόρε, Λαβέτσι (81' Γκαμέιρο), Ιμπραΐμοβιτς.

Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...