Συμφωνία Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών για τους ελέγχους στην οπλοκατοχή

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την επέκταση των ελέγχων που θα πρέπει να γίνονται πριν από την πώληση όπλων στους επίδοξους αγοραστές τους.

Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο προωθούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, όπως έγινε γνωστό από πηγή του Δημοκρατικού κόμματος.


Το κείμενο, στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές, και το οποίο θα κατατεθεί στο Κογκρέσο, καθιστά υποχρεωτική την επαλήθευση του ποινικού μητρώου και της ψυχιατρικής κατάστασης των αγοραστών στις αποκαλούμενες "εμπορικές" αγοραπωλησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Με τον όρο "εμπορικές", εννοούνται οι αγοραπωλησίες που γίνονται στις χιλιάδες ειδικές εκθέσεις όπλων που οργανώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και έχουν εξελιχθεί σε έναν από τους κυριότερους τρόπους διακίνησης όπλων στη χώρα.

Σήμερα, ο νόμος καθιστά υποχρεωτικό τον έλεγχο μόνο για τους επαγγελματίες πωλητές όπλων. Για τις εκθέσεις, τις πωλήσεις όπλων μέσω του Διαδικτύου ή μεταξύ ιδιωτών δεν ίσχυε κάτι τέτοιο σε ομοσπονδιακό, εθνικό επίπεδο, παρά μόνο σε ορισμένες Πολιτείες, που εφάρμοζαν δική τους νομοθεσία.

Ο νόμος δεν αφορά πάντως τη μεταβίβαση όπλων μεταξύ φίλων ή μελών της ίδιας οικογένειας.

Η ανακοίνωση για συμβιβαστική συμφωνία εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, εξασφαλίζοντάς του τη στήριξη ενός αριθμού Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

«Σε επικίνδυνη γραμμή» η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Καθησυχαστικός για τους πολίτες των ΗΠΑ
«Σε επικίνδυνη γραμμή» η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ
«Η Βόρεια Κορέα, με την πολεμοχαρή ρητορεία της, και τη δράση της. . . κινείται πολύ κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή» προειδοποιεί ο Τσακ Χέιγκελ 
Ξέφρενα πάρτι, σαμπάνιες και επεισόδια μετά το θάνατο της Θάτσερ

Επεισόδια στο Μπρίξτον
Ξέφρενα πάρτι, σαμπάνιες και επεισόδια μετά το θάνατο της Θάτσερ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι βρετανικές αρχές μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Μπρίξτον μεταξύ αστυνομικών διαδηλωτών που πανηγύριζαν για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ 
Ο Μπαγίς ελπίζει σε νέο κύκλο ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Ο Μπαγίς ελπίζει σε νέο κύκλο ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Την ελπίδα ότι στην διάρκεια της ιρλανδικής προεδρίας θα ανοίξει το διαπραγματευτικό κεφάλαιο «Περιφερειακή Πολιτική», ενώ στη διάρκεια της λιθουανικής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα ανοίξει το κεφάλαιο «Νομισματική Πολιτική» εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών... 
Οταν ο Πάπας συνάντησε την Πάτι Σμιθ

Η ποιήτρια της ροκ χαιρετά τον Φραγκίσκο
Οταν ο Πάπας συνάντησε την Πάτι Σμιθ
Όταν τον είδε, του άπλωσε το χέρι της και εκείνος το πήρε και το έσφιξε θερμά στο δικό του, χαρίζοντάς της ένα ζεστό χαμόγελο. Η σκηνή απαθανατίστηκε και η φωτογραφία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, γοητεύοντας για την απλότητα των δύο «πρωταγωνιστών» της. 
Η Τσιτσολίνα επιστρέφει στην πολιτική

Δοκιμάζει την τύχη της στις δημοτικές εκλογές
Η Τσιτσολίνα επιστρέφει στην πολιτική
Αυτή τη φορά η πρώην πορνοστάρ επιστρέφει κατεβαίνοντας στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης στις λίστες του Φιλελεύθερου Ιταλικού Κόμματος (Pli). 
Τραυματίες σε επεισόδια ισλαμιστών φοιτητών και υποστηρικτών του ΡΚΚ

Σε πανεπιστήμιο του Ντιγιάρμπακιρ
Τραυματίες σε επεισόδια ισλαμιστών φοιτητών και υποστηρικτών του ΡΚΚ
Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από τις συγκρούσεις για τρίτη συνεχή ημέρα ανάμεσα σε ισλαμιστές φοιτητές και συναδέλφους τους που πρόσκεινται στο Εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...