1.300 ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 76.444 oι φετινοί εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Oριστικοποιήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την είσοδο των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περάσουν φέτος 76.444 σπουδαστές, από τους οποίους 1.300 στις Στρατιωτικές Σχολές, 416 στις Εκκλησιαστικές, 68 στις Τουριστικές. Το υπουργείο Παιδείας συνυπολόγισε τα νέα δεδομένα του σχεδίου «Αθηνά» και τις πρυτανικές προτάσεις.


Τον τελικό αριθμό εισακτέων του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους, μετά την αναδιάρθρωση του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά και τις προτάσεις των πρυτανικών αρχών, παρουσιάζει το «Έθνος - Παιδεία».

Συγκεκριμένα, 76.444 φετινοί υποψήφιοι θα ανοίξουν τις «πύλες» των ΑΕΙ-ΤΕΙ, Στρατιωτικών, Τουριστικών και Εκκλησιαστικών Σχολών.


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τις συγχωνεύσεις τραπεζών

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα της ακύρωσης της συγχώνευσης των τραπεζών, εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ

Βενιζέλος: Αγκάθι το Δημόσιο στις διαπραγματεύσεις

Σήμα για άμεση προώθηση των αλλαγών στο Δημόσιο έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη στάση της..

ΣΤΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Με αιχμές κατά του ΣΔΟΕ το υπόμνημα Παπανδρέου

Υπόμνημα τεσσάρων σελίδων κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός στην προκαταρκτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ»

Τσίπρας: Δεν θα κυβερνήσουμε με μνημονιακό σχέδιο

Συμμαχία των χωρών του νότου απέναντι στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, καλώντας τον..

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΥΣΗ»

Νέα πρόταση από Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων

Νέα πρόταση για το θέμα της ονόματος επέδωσε στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μετά την κοινή..

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ονομαστική ψηφοφορία λόγω της τροπολογίας για τα δάνεια των κομμάτων

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο σύνολο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε ως άρθρο και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη η βουλευτική τροπολογία για την..
 

14 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Μανιακός επιτέθηκε με μαχαίρι σε κολέγιο του Τέξας

Τουλάχιστον 14 σπουδαστές τραυματίστηκαν και πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται μετά την επίθεση που δέχτηκαν από ένα πρόσωπο μέσα στο κολέγιο όπου φοιτούν, κοντά στο Χιούστον του Τέξας.[

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δυσφορία Σόιμπλε για τις αμερικανικές συστάσεις

Με δυσφορία αντέδρασε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις δημοσίως διατυπωθείσες συστάσεις του αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιου προς την ευρωζώνη να χρησιμοποιήσει..

ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ

«Η Θάτσερ πέθανε...Επιτέλους!»

Η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έφερε θλίψη σε όλους. Αντιθέτως, φανατικοί εχθροί της, το γιόρτασαν με πάρτι, σαμπάνιες και χορούς σε δρόμους και πλατείες, ειδικά..

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ G8

Save the Children: Παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στις εμπόλεμες ζώνες

Παιδιά είναι τα περισσότερα θύματα απαγωγών και σεξουαλικής κακοποίησης σε πολλές ζώνες πολέμου, όπως αναφέρει έκθεση της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children, η οποία απηύθυνε..

ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ

Γυναίκα σπάει το «άβατο» της δικηγορίας στη Σαουδική Αραβία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας έγραψε σήμερα στο μητρώο των δικηγόρων μια γυναίκα ως ειδικευόμενη δικηγόρο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο και...

ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αναβλήθηκε η δίκη του Ράτκο Μπλάντιτς στη Χάγη

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της...

«ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ»

Να εγκαταλείψουν τη Ν.Κορέα «διατάσσει» τους ξένους ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Κλιμακώνει τις απειλές η Πιονγκγιάνγκ, η οποία σήμερα προειδοποίησε τους ξένους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους από τη χώρα σε περίπτωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...