ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 67-62 Πρίντεζης - Εφές... 1-0!


Ο κακός Ολυμπιακός που ευτύχισε να έχει έναν απίστευτο Πρίντεζη, επικράτησε της Εφές με 67-62 στο ΣΕΦ, κράτησε το προβάδισμα και απέχει δύο νίκες από το Λονδίνο! Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάσαν την κλασική αστάθεια στην απόδοσή τους, είχαν άγχος, αλλά είχαν κι έναν εκπληκτικό... υπαρχηγό που έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων και ήταν κυριολεκτικά μια ομάδα μόνος του!


Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πρίντεζης ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που οι Σπανούλης, Παπανικολάου έμειναν μακριά απόι τα συνηθισμένα τους, έστω κι αν ο δεύτερος έμελλε να «κλειδώσει» τον θρίαμβο με το εντυπωσιακό κάρφωμα 1:40 πριν από το τέλος.
Τα... γνωστά σκαμπανεβάσματα
Τι 'χες Γιώργο, τι 'χα πάντα (παραφράζοντας ολίγον την παροιμία) για τον Μπαρτζώκα που είδε για πολλοστή φορά το σκηνικό να επαναλαμβάνεται. Ο Ολυμπιακός μία πατούσε το γκάζι, μία το άφηνε κι όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο κινδυνεύεις να το πληρώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και είχαν περισσότερες αξιόπιστες επιλογές, δεν κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το προβάδισμά τους, έφτασαν μέχρι το 31-24, αλλά αντί να το προστατεύσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δέχτηκαν ένα επιμέρους 2-8, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνω στα αποδυτήρια με το 33-32.
Η Εφες ήθελε εξ αρχής να μην της ξεφύγει ο ρυθμός κι από την στιγμή που το κατάφερε ήταν λογικό να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι.
Εκπληκτικός Πρίντεζης
Την ώρα που η Εφες συνέχιζε την... σκυταλοδρομία στο μαρκάρισμα του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έψαχνε μια άλλη αξιόπιστη επιλογή στην επίθεση και την βρήκε στο πρόσωπο του Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στη γ' περίοδο, όταν οι Τούρκοι πήραν κεφάλι στο σκορ (33-36). Με δικό του τρίποντο ισοφάρισε (36-36), με δικό του μείωσε στους δύο (40-42) και γενικότερα ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που ενέπνε σιγουριά στην επίθεση, την ώρα που και οι δύο ομάδες «έσπαγαν» τα καλάθια με τα άσχημα ποσοστά τους έξω από τα 6,75μ..Εφτασε μάλιστα στο σημείο ο Πρίντεζης να ζητήσει αλλαγή από τον Μπαρτζώκα, ενδεικτικό της κούρασής του αποό την υπερπροσπάθεια που έκανε.
Ο πιστός στρατιώτης Χάινς
Ενα επιπλέον... χέρι χρειαζόταν ο Πρίντεζης για να δώσει περαιτέρω ώθηση στον Ολυμπιακό και ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση βρέθηκε στο πρόσωπο του Κάιλ Χαινς. Με τη μαχητικότητά του στο επιθετικό ριμπάουντ,. τις κερδισμένες μάχες του, τα μεγάλα καλάθια, ο Αμερικανός έδωσε πολύτιμες λύσεις και ήταν η βασική αιτία που ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στο +6 (50-44), έστω κι αν ήταν απελπιστικά άστοχος από τη γραμμή των βολών στο ίδιο διάστημα (1/4). Ηταν μάλιστα ο άνθρωπος που με το επιθετικό ριμπάουντ, 22'' πριν από τη λήξη, ύστερα από το άστοχο τρίποντο του Λο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να κρατήσει τη νίκη.
Ακόμη...σουτάρει η Εφές, ένα και καλό του Παπανικολάου!
Η Εφές ζούσε όσο κρατούσε επαφή στο σκορ κι αυτή ήταν η βασική της ελπίδα μέχρι το τέλος. Αν και είχε τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (σ.σ. έφτασε στο 1/19!) και παρότι βρήκε το... αντίδοτο για τους εννέα από τους δέκα παίκτες του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να βρει το «φάρμακο» για την περίπτωση του Πρίντεζη. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έπαιζε κυριολεκτικά μόνος του, έκανε τα πάντα στο παρκέ, ξεπέρασε κατά πολύ το ατομικό ρεκόρ πόντων του (26π.) και ήταν ο άνθρωπος που με το αμυντικό ριμπάουντ και την ασίστ στον Σπανούλη έδωσε το +6 (62-56), 3:40 πριν από το φινάλε του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα 1:40 πριν από το τέλος, όταν ο Φάρμαρ αστόχησε σε τρίποντο και ο Παπανικολάου με εντυπωσιακό κάρφωμα διαμόρφωσε το +7 για τον Ολυμπιακό (65-58), για να ακολουθήσει το επιθετικό ριμπάουντ του Χάινς και οι δύο βολές του Σποανούλη για το 67-62, 22'' πριν από το τέλος.
 

ΤΣΣΚΑ - ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ 89-78

Άνετο προβάδισμα για την ΤΣΣΚΑ!

Το πρώτο βήμα για το Λονδίνο έγινε από την ΤΣΣΚΑ! Οι Μοσχοβίτες επιβλήθηκαν στην έδρα του της Κάχα Λαμποράλ πολύ ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 89-78 καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

Η ΤΣΣΚΑ κατήγγειλε, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει!

Η ΤΣΣΚΑ έκανε επίσημη καταγγελία στην Ευρωλίγκα, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένη ποινή στον Παναθηναϊκό για το μεταξύ τους παιχνίδι! Εξαλλοι οι «πράσινοι» που κινδυνεύουν άμεσα.[

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Βγαίνουν κι από πάνω οι Ισπανοί! (pics)

Οι Ισπανοί προσπαθούν να... βγουν από πάνω για την διαιτησία, με αποκορύφωμα την ατάκα του Πασκουάλ μετά το παιχνίδι. Τι γράφουν οι Ισπανοί για τις ελληνικές επιθέσεις στην Ευρωλίγκα.[

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Κατσικάρης: «Ορισμός του αντιαθλητικού στον Γκιστ»

Ο Φώτης Κατσικάρης σχολίασε τη χθεσινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, εξηγώντας πως οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα να «φωνάζουν» για το αντιαθλητικό φάουλ που δεν δόθηκε στον Γκιστ στο φινάλε, αλλά πως έχασαν το ματς από τις άστοχες βολές.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

«Σάρας»: «Αν παίξουμε έτσι, δεν περνάμε»

Λόγια σταράτα από τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού και πλέον της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος υποστήριξε πως η ομάδα του δεν προκρίνεται, αν δεν βελτιωθεί..

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ «ΦΩΝΕΣ»

Ρήγας στον Sentra: «Δεν θέλω να παρέμβω»

Στον Παναθηναϊκό «βράζουν» για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα με την Μπαρτσελόνα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατήγγειλε τον Κώστα Ρήγα, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τα θέματα διαιτησίας στην Ευρωλίγκα.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ

Ναβάρο: «Θα πρέπει να ξυπνήσουμε»

Σύνθημα στους συμπαίκτες του ώστε να… ξυπνήσουν ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης την ερχόμενη Πέμπτη, έδωσε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο σταρ των Καταλανών είπε ότι περιμένει ένα εξίσου δύσκολο με το σημερινό παιχνίδι ενώ στάθηκε στα πολλά άστοχα σουτ της Μπαρτσελόνα.[

ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γουάλας: «Η καινούργια μπάλα έφταιξε»

Ο παράγοντας τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο σύμφωνα με τον Σι Τζέι Γουάλας και έτσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο φόργουορντ των Καταλανών απέδωσε την αστοχία των Καταλανών στην αρχή του αγώνα στην νέα μπάλα της Ευρωλίγκα η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την φάση των «8»

ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πασκουάλ: «Παίξαμε πολύ άσχημα»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από την εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο προπονητής της Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Καταλανός τεχνικός απένειμε τα εύσημα και στους οπαδούς της ομάδας του.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ

Μαχμούτι: «Τουλάχιστον μια νίκη στην Αθήνα»

Την Τετάρτη (10/4) στις 21.00μ.μ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την τουρκική Εφές Αναντολού, στην έναρξη της σειράς των προημιτελικών της Ευρωλίγκα. Οι Τούρκοι μπορεί να έχουν το μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο προπονητής της ομάδας Ουκτάι Μαχμούτι έχει θέση ως στόχο τουλάχιστον μία νίκη στην Αθήνα προκειμένου να σπάσει η έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης.[

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΣΤΟΝ SENTRA 103,3

«Ο ΠΑΟ θα ρισκάρει αφήνοντας τα σουτ»

Ο προπονητής της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης, μίλησε στον Sentra 103,3 για τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αλλά και τη σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΜΙΤΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»

«ΠΑΟ δεν είναι μόνο ο Διαμαντίδης» (vds)

Ο MVP της Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, Αντε Τόμιτς, μιλάει στο SentraGoal για τις αναμετρήσεις με το «Τριφύλλι», τονίζει πως «δεν υπάρχει φαβορί» και ξεκαθαρίζει πως «δεν τίθεται θέμα ρεβάνς»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...