ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ Μουρίνιο: «Η Γαλατά έπαιξε με 55.000!»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο, απένειμε τα εύσημα στους Τούρκους φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στον προημιτελικό της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν είχα καν χρόνο για να αγχωθώ. Η Γαλατάσαράι απόψε δεν έπαιξε με 11 παίκτες, αλλά έπαιξε με 50.000», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.


«Ήταν ένα ματς που εμείς μπορούσαμε να έχουμε τα πάντα, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τίποτα. Τώρα είμαστε στα ημιτελικά και σίγουρα θα παίξουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα.

«Δεν ξέρουμε πια θα είναι αυτή ακόμα, αλλά θα είναι σπουδαία. Θα είναι δύσκολο, αλλά τώρα πρέπει να το απολαύσουμε και μην είμαστε αγχωμένοι και νευρικοί».

Ο Μουρίνιο μίλησε και για τον Ντρογκμπά, εξηγώντας μάλιστα γιατί φέτος θα κατακτήσει η Ρεάλ το Champions League: «Ο Ντρογκμπά είναι ξεχωριστός, όταν τον νίκησα στο Champions League στη συνέχεια πήρα το τρόπαιο. Με την Πόρτο και την Ίντερ».

Τρόμαξε, αλλά πέρασε η «βασίλισσα» (vds) 

  Η παρουσία της Ρεάλ στην κλήρωση των ημιτελικών της 12ης Απριλίου ήταν δεδομένη. Απέμενε το τυπικό της υπόθεσης στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» απέναντι στην Γαλατάσαραϊ και η αλήθεια είναι ότι τα πάντα τελείωσαν νωρίς. Το τελικό 3-2 ήρθε με απίστευτη ανατροπή από τους Τούρκους, που στα 18 τελευταία λεπτά κόντεψαν να πιστέψουν στο θαύμα της πρόκρισης και ταυτόχρονα σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς και μέχρι το 72' που ο Ντρογκμπά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, πήγαινε με σβηστές μηχανές. Με ένα Ισπανό, τον Ντιέγκο Λόπεθ, στη σύνθεσή της (έξω Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Ραούλ Αλμπιόλ, Καγιεχόν, Μοράτα) η «βασίλισσα» πατούσε γερά με το 3-0 που είχε ως αβαντάζ από το πρώτο 90λεπτο στη Μαδρίτη.
Βέβαια, στο 80' ο Μουρίνιο και οι παίκτες του παραλίγο να αντικρίσουν το μεγαλύτερο εφιάλτη της καριέρας τους, όταν ο Ντρογκμπά σκόραρε για τέταρτη φορά αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.
Με την πρόκριση αυτή ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε επτά προκρίσεις (σε ισάριθμες προσπάθειες) στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και για ένα ακόμη παιχνίδι έκανε επίδειξη ισχύος αφήνοντας στον πάγκο τον Ικερ Κασίγιας.

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3' με τον Ντι Μαρία, ο οποίος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή, τη στιγμή που ο Μουσλέρα ήταν εξουδετερωμένος.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κεντίρα έβγαλε την ασίστ και ο Ρονάλντο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 και να φτάσει τα 10 γκολ στη διοργάνωση.
Η Γαλατά απείλησε για μία και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο με τον Σνάιντερ στο 38', το σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Ντιέγκο Λόπεθ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρονάλντο έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 56' και ένα λεπτό αργότερα ο Εμπουέ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε 1-1. Στο 62' ο Σνάιντερ βρέθηκε φάτσα με το 2-1 απέναντι από τον γκολκίπερ της Ρεάλ, όμως πλάσαρε άτσαλα και η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ προσπάθησαν να πιέσουν στο υπόλοιπο διάστημα και κατάφεραν στο 70' με μια καταπληκτική ντρίμπλα (στον Βαράν) και εκτέλεση του Σνάιντερ να φτάσουν στο 2-1. Πέρασαν δύο λεπτά και ο Ολλανδός μέσος έβγαλε ασίστ στον Ντρογκμπά, ο οποίος με τακουνάκι πέτυχε το 3-1.
Στο 90' η Ρεάλ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αρμπελόα με δύο κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό και στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο έβαλε τους τίτλους τέλους διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 57' Εμπουέ, 70' Σνάιντερ, 72' Ντρογκμπά – 7', 93' Ρονάλντο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Λανουά.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Αρμπελόα (δεύτερη κίτρινη).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Σνάιντερ, 45' Εμπουέ, 94' Αμραμπατ – 89' Αρμπελόα.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ (80' Ελμάντερ), Γκιοκχάν Ζαν, Σεμίν Καγιά, Ριέρα, Αλτιντοπ (46' Αμραμπατ), Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Ουμούτ Μπουλούτ (63' Σάμπρι), Ντρογκμπά.
ΡΕΑΛ (Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν (30' Αρμπελόα), Πέπε, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Εζίλ (81' Ραούλ Αλμπιόλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (73' Μπενζεμά).
Επιμέλεια: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

Galatasaray vs Real Madrid 3:2 HIGHLIGHTS από footballdaily1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...