ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 65-66 Το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου δεν έχει τελειωμό... (vds)

Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο βαριά είναι η φανέλα του! Μια φανέλα με έξι αστέρια που προκαλεί… δισταγμό ακόμη και στην μεγάλη Μπαρτσελόνα! Με τον απίστευτο Διαμαντίδη να εκτελεί 8'' από τα 6,75μ, οι «πράσινοι» νίκησαν μέσα στη Βαρκελώνη με 66-65 και πλέον στο ΟΑΚΑ θα παίξουν την πρόκριση, έχοντας αυτή πλέον το πλεονέκτημα έδρας!

Ο,τι και να πει κανείς γι' αυτή την ομάδα που χτίστηκε από την αρχή και πέρασε από σαράντα κύμματα, είναι λίγο... Μια ομάδα που δεν τα παράτησε ποτέ, που σ' όλα τα παιχνίδια δίνει και τη ζωής της και για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε. Ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -13, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει και με τον μεγάλο Διαμαντίδη να κάνει πάλι το θαύμα του «έκλεψε» τη νίκη και ενδεχομένως την πρόκριση...
Και βεβαίως ο θρίαμβος του 2013, φέρνει σε όλα τον θρίαμβο του 2011 με την ιστορία να επαναλαμβάνεται επ' ακριβώς, με μόνη διαφορά το τελικό σκορ! Τότε ήταν 75-71, τώρα 66-65, αλλά η ουσία είναι μία: Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ βαριά φανέλα κι άξιζε μία τουλάχιστον νίκη στα δύο παιχνίδια που έπαιξε με την Μπαρτσελόνα.
Η έκπληξη του Ξανθόπουλου και το καλό ξεκίνημα
Καρέ καρέ το τρίποντο του Διαμαντίδη!
Καρέ καρέ το τρίποντο του Διαμαντίδη!
Για να `χε τύχη έπρεπε να παίξει άμυνα ο Παναθηναϊκός, την ίδια που έπαιξε και στο πρώτο παιχνίδι. Μ' αυτή τη λογική ξεκίνησε, αν και ο Πεδουλάκης επέλεξε μια έκπληξη με τον Ξανθόπουλο στην πεντάδα και βασικό καθήκον να σταματήσει τον Ναβάρο. Ο Ελληνας γκαρντ πέρασε δύσκολες ώρες στο ξεκίνημα, όταν δέχτηκε πέντε σερί πόντους, αλλά στη συνέχεια τα κατάφερε καλύτερα, κούρασε τον Ισπανό γκαρντ και ο Πασκουάλ αναγκάστηκε να τον τραβήξει στον πάγκο. Ετσι, οι Καταλανοί δεν είχαν αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση, έμειναν χωρίς πόντο επί 5:20 (!) και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 16-11 στο 10' και 19-11 στο ξεκίνημα του β' 10λέπτου με το τρίποντο του Γκιστ.
Κάκιστο ποσοστά στα τρίποντα και πολύ κακό δεύτερο 10λεπτο
Η επιλογή του Πασκουάλ να γυρίσει σε «ζώνη» αποδείχτηκε καταλυτική στην εξέλιξη του β' 10λεπτου. Η είσοδος του νεαρού Αρμπίνες (σ.σ. δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης στον πρώτο αγώνα), ο συνδυασμός Χουέρτας – Σάρας στα γκαρντ, δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό που άρχισε να βλέπει σαν… κλειδαρότρυπα το καλάθι της Μπαρτσελόνα. Με επιπόλαιες επιθέσεις, 2/10 τρίποντα και αβίαστα λάθη σε πολλές περιπτώσεις, οι «πράσινοι» πέτυχαν μόλις 8 πόντους σε εννέα λεπτά (!), με αποτέλεσμα το 11-19 να μετατραπεί σε 32-27 στο ημίχρονο, με το απίστευτο καλάθι του Ναβάρο μπροστά στον Διαμαντίδη που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον σταματήσει.
Το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου δεν έχει τελειωμό... (vds)
«Εγκλήματα» στο ξεκίνημα, απάντηση με σερί
Η κάκιστη δεύτερη περίοδος είχε συνέχεια και στο ξεκίνημα της τρίτης. Ο Σχορτσανίτης «πούλησε» δύο φορές την μπάλα, άλλη μία ο Διαμαντίδης και η διαφορά εκτινάχθηκε στο -13 (40-27) με τον Ναβάρο να κάνει απίστευτα πράγματα. Ο Πεδουλάκης αναγκάστηκε να δοκιμάσει πράγματα, χρησιμοποίησε «ζώνη» και με τον Γκιστ να παίρνει πρωτοβουλίες, ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά. Με τρίποντο μάλιστα του Ούκιτς ισοφάρισε σε 45-45 για να έρθει ο Αρμπίνες να κάνει νέα μεγάλη ζημιά στους «πράσινους», Ο νεαρός έβαλε πέντε σερί, η Μπαρτσελόνα πήρε βαθιά ανάσα (50-45), για να κλείσει η τρίτη περίοδο με -2 (50-48).
Ο απίστευτος Διαμαντίδης έκανε πάλι το θαύμα του!
Το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου δεν έχει τελειωμό... (vds)
Σαν άλλο… βάλ το αγόρι μου, ο μεγάλος αρχηγός ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή! Με τρίποντο κι ενώ το σκορ ήταν 65-63, 8'' πριν από τη λήξη, μπροστά στον Τζαουάι, κάρφωσε την Μπαρτσελόνα κι έστειλε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ να παίξει για το Λονδίνο! Στα 8'' που απέμεναν η Μπαρτσελόνα είχε διπλή ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, αλλά πρώτα ο Ναβάρο και στη λήξη ο Γιασικεβίτσιους δεν κατάφεραν να δώσουν στην Μπαρτσελόνα το φιλί της ζωής! Μέχρι βεβαίως να φτάσουμε εκεί, ο Μπράμος είχε... εκτελέσει τρεις φορές από τα 6,75μ., ενώ και ο Γκιστ με τον Λάσμε είχαν δώσει απίστευτες μάχες κάτω από τα δύο καλάθια.
Το νικητήριο τρίποντο του Διαμαντίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...