ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ EUROPA LEAGUE Ελθέτω η Βασιλεία σου (vds)!

Η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποκλείοντας στα πέναλτι την Τότεναμ (4-1)! Νωρίτερα στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ, πέρασαν οι Τσέλσι, Μπενφίκα και Φενέρμπαχτσε, κάτι που σημαίνει πως και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών θα είναι από διαφορετικές χώρες!



Στο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ», οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Κλιντ Ντέμπσεϊ ο οποίος πέρασε και τον Ζόμερ πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, η Βασιλεία ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σαλάχ μετά από λάθος του Ντεμπελέ.

Οι Ελβετοί πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Ντράγκοβιτς στο 49' ύστερα από σύγχυση στα καρέ της Τότεναμ μετά από αναμπουμπούλα σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Αντρέ Βίλας Μπόας δεν παρέδωσαν τα όπλα και επτά λεπτά πριν το φινάλε ο Ντέμπσεϊ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ισοφαρίζοντας σε 2-2, δηλαδή το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν». Το παιχνίδι πήγε στην παράταση ενώ στο 90' η Τότεναμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης που είδε ο Βερτόγχεν.

Παρά την είσοδο του «γερόλυκου», Αλεξ Φράι στο 111' που προκάλεσε αναστάτωση στα καρέ των «πετεινών» το 2-2 δεν άλλαξε και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι από τους Άγγλους. Σαρ, Στρέλερ, Φράι και Ντίας ευστόχησαν στις εκτελέσεις τους. Αντίθετα, για τη Τότεναμ βρήκε στόχο μόνο ο Σίγκουρντσον ενώ ο Ζόμερ απέκρουσε το χτύπημα του Χάντλεστοουν και ο Αντεμπαγιόρ
Πέρασαν με ισοπαλίες στους «4» Φενέρ και Μπενφίκα
Η Φενέρμπαχτσε για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από την ισοπαλία με 1-1 που απέσπασε στο «Ολίμπικο» από την Λάτσιο. Στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ πέρασε και η Μπενφίκα που αναδείχτηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» απέναντι στη Νιούκαστλ.
Στο άδειο «Ολίμπικο» λόγω τιμωρίας , η Λάτσιο χρειαζόταν να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολή. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επιδίωξε τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση και προηγήθηκε στο 60' με κεφαλιά του Λούλιτς σε φάουλ του Καντρέβα. Όμως τα «καναρίνια» κατάφεραν να ισοφαρίσουν δεκατρία λεπτά αργότερα με τον Τσανέρ Ερκίν ύστερα από όμορφο συνδυασμό.

 







PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...