ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ Για διαφθορά κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως στον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε αναγκαστεί πέρυσι σε παραίτηση εξαιτίας σκανδάλου δωροδοκίας.

Ο 53χρονος Βουλφ κατηγορείται ότι το 2007 και το 2008, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, δέχθηκε να πληρώσει την διαμονή του σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένας φίλος του, ο κινηματογραφικός παραγωγός, Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο φέρεται να βοήθησε, ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες του.
Ο φίλος του κατηγορείται επίσης για δωροδοκία.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του πρώην προέδρου.
Ο Βουλφ, που αρνείται τις κατηγορίες, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2012 μετά από «τσουνάμι» αρνητικών δημοσιευμάτων και ενώ είχε ανέβει στον προεδρικό θώκο της Γερμανίας, μόλις τον Ιούλιο του 2010.Τον διαδέχθηκε ο Γιοαχιμ Γκάουκ.
πηγη
Week-end με πολιτική ατζέντα για Κάμερον και Μέρκελ


112.214 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ

Πιο «φτωχό» το ζεύγος Ομπάμα με εισόδημα 600.000 δολαρίων το 2012

Στα 600.000 δολάρια, ανέρχεται το εισόδημα του ζεύγους Ομπάμα για το 2012, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με πέρυσι. Για το εν λόγω εισόδημα το προεδρικό ζεύγος φορολογήθηκε σε ομοσπονδιακό..

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ RAI

Να τα βρουν Μπερλουσκόνι - Μπερσάνι επιθυμούν οι μισοί Ιταλοί

Σχεδόν οι μισοί Ιταλοί επιθυμούν να τα βρουν Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι και να σχηματίσουν κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Swg για την Rai Tre .

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ»

Διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν ενόψει Formula 1

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα κοντά στην Μανάμα, στην πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνει η αντιπολίτευση με το σύνθημα "Η Δημοκρατία είναι δικαίωμά μας", με την..

ΓΑΛΛΙΑ. ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Το «τσουνάμι Καϊζάκ» παρασύρει όλα τα κόμματα

Πραγματικό σεισμό στη γαλλική δημοκρατία προκάλεσαν τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, με σπουδαιότερο αυτό του πρώην υπουργού Ζερόμ Καϊζάκ

ΣΠΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Τα δάκρυα του Φιντέλ για τον φίλο του Ούγκο Τσάβες

Τη συγκίνησή του για το χαμό του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δεν κατάφερε να κρύψει ο Φιντέλ Κάστρο. Αφορμή στάθηκε το άκουσμα ενός τραγουδιού κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στην..

«ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ...»

HΠΑ: Τροχαίο με θύμα 22χρονο - Τον σκότωσε το μήνυμα που έγραφε σε φίλο

Οι γονείς ενός 22χρονου οδηγού που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, την ώρα που αντάλλασσε μηνύματα με φίλο του από το κινητό του τηλέφωνο, έδωσαν στην δημοσιότητα την φωτογραφία με...

ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Οι βασικές προτάσεις των 10 «σοφών»

Τα κύρια σημεία των συμπερασμάτων τους, έπειτα από δέκα μέρες προσπαθειών, παρουσίασαν στον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο οι δέκα «σοφοί» που είχε επιλέξει ο ίδιος την 29η Μαρτίου...[

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Λ. ΦΑΜΠΙΟΥΣ

Ανησυχεί η Κίνα για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Η κινεζική ηγεσία "ανησυχεί πολύ" για την ένταση που έχει δημιουργηθεί από την Πιονγκγιάνγκ στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας..

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ»

Κέρι: Τεράστιο σφάλμα μία εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου

Τεράστιο λάθος θα ήταν από την πλευρά του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, η εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου, όπως δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, από τη Νότια...

«ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ» ΛΕΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ

Χόκινς: Πρέπει να δραπετεύσουμε από τη Γη

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το καλό της ανθρωπότητας. Δεν θα επιβιώσουμε τα επόμενα 1.000 χρόνια δίχως να δραπετεύσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», ..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...