Ελβετός αλεξιπτωτιστής κρεμόταν για ώρες από βράχο 150 μέτρων

Διασώθηκε μετά από επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Επί ώρες έμεινε να κρέμεται από ένα βράχο σε ύψος 150 μέτρων, παρακαλώντας να αντέξουν τα σχοινιά του αλεξίπτωτου του, ένας 40χρονος Ελβετός αλεξιπτωτιστής ο οποίος απεγκλωβίστηκε χάρη σε επέμβαση ανδρών της ΕΜΑΚ από την κορυφή του βουνού Βαράσοβα στην Αιτωλία!


Ο… Αίολος αποδείχθηκε πιο δυνατός από τον αλλοδαπό που έκανε πτήση αλεξίπτωτο πλαγιάς τύπου «παραπέντε» και τον παρέσυρε στην πλευρά του Κρυονερίου νοτιοανατολικά του Αγίου Πέτρου, όπου βρέθηκε να αιωρείται από πολύ μεγάλο ύψος στην απόκρημνη πλαγιά. Μάλιστα, είχε υποστεί τραύμα στο στήθος από τη σύγκρουσή του με τα βράχια.

Οι συμπατριώτες του που βρίσκονταν μαζί του στην περιοχή σήμαναν συναγερμό και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τη διάσωση του Ελβετού στην οποία συμμετείχαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ένα ελικόπτερο super puma. Οι κομάντος της ΕΜΑΚ προσέγγισαν τον 40χρονο λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης και τον κατέβασαν με ασφάλεια ως το σημείο όπου τον παρέλαβε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...