Νέα κινητά, ταμπλέτες και τηλεοράσεις 4k στο Βερολίνο

Η Διεθνής Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο. Η έκθεση που είναι η σημαντικότερη του είδους της στον κόσμο φιλοξένησε στην 53η έκδοσή της, 1500 εκθέτες που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των συσκευών και των γκάτζετς σε 250.000 επισκέπτες.

Η Διεθνή Έκθεση περιελάμβανε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, ταμπλέτες, κάμερες, κινητά τηλέφωνα, μέχρι ψυγεία νέας τεχνολογίας και καφετιέρες.
Ο απεσταλμένος του Euronews στο Βερολίνο, Κλαούντιο Ρόκο επισήμανε:
«Ο Σπάιντερμαν, η Κατγούμαν και ο Μπάτμαν. Φέτος στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών, λίγη μαγεία δεν βλάπτει, ώστε να εφεύρεις νέες τεχνολογίες».
Η συσκευή που μαγνήτισε τους επισκέπτες ήταν σίγουρα το έξυπνο ρολόι Galaxy Gear, που παρουσίασε η Samsung. Το ρολόι ζυγίζει 74 γραμμάρια και η τετράγωνη οθόνη του είναι μόλις 1,6 ίντσες.
Το σύστημα λειτουργίας που χρησιμοποιεί, είναι το Android της Google. Είναι σχεδιασμένο να συνδέεται με το νέο smartphone, Galaxy Note III, ασύρματα.Μπορείς να αναγνώσεις στο ρολόι τα μηνύματα και τα mail σου. Μπορείς να κάνεις και να δεχτείς κλήσεις και υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα που τραβά φωτογραφίες και παίρνει βίντεο.
Η LG αποκάλυψε τη νέα τηλεόρασή της, που όχι μόνο σπάει το ρεκόρ για OLED συσκευή, αφού φτάνει τις 77 Ίντσες, είναι 4K και Ultra High Definition, αλλά συνεχίζει την τάση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό για για κυρτές οθόνες. Τι είναι όμως οι τηλεοράσεις 4Κ και γιατί χρειαζόμαστε τις κυρτές οθόνες;
«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει 4Κ. Είναι απλώς ένα νούμερο; Πρόκειται για μια τηλεόραση που είναι 4 φορές full HD, σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα. Βλέπετε μια πολύ όμορφη εικόνα, πολύ καλό κοντράστ, πολύ μαύρα τα μαύρα και άσπρα τα άσπρα στην εικόνα. Η ιδέα της κυρτής οθόνης προέρχεται από τον κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα τις κινηματογραφικές I-Max οθόνες. Σε αυτές τις μεγάλες οθόνες, η κύρτωση είναι η ίδια με την κύρτωση των ματιών. Η εικόνα είναι πραγματικά καθηλωτική.» εξηγεί ο Πίτερ Μπουθ, διευθυντής πωλήσεων της βρετανικής LG
Στον κόσμο τώρα των smartphones, η Sony αποκάλυψε το νέο Xperia Ζ1. Η νέα αυτή συσκευή που χρησιμοποιεί το σύστημα Android έρχεται να διαδεχτεί το Xperia Ζ, που παρουσίασε η γιαπωνέζικη εταιρία, μόλις τον Μάρτιο. Η κυριότερη αλλαγή αφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών και του βίντεο που προσφέρει η συσκευή, η οποία είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη. Μπορείς να βυθίσεις μάλιστα το τηλέφωνο σε νερό με βάθος 1,5 μέτρο για περισσότερα από 30 λεπτά, χωρίς να πάθει τίποτε.
Ο πόλεμος επίσης ανάμεσα στις ταμπλέτες παραμένει σκληρός. Πολλές νέες ταμπλέτες έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο Βερολίνο. Εντύπωση προκάλεσε η συσκευή της Panasonic, η οποία είναι η πρώτη ταμπλέτα 20 ιντσών με ευκρίνεια 4Κ.
Η νέα συσκευή αφορά κυρίως επαγγελματίες, αλλά και μουσεία, καθώς προσφέρει απίστευτη ανάλυση.
Η Wacom παρουσίασε μια ταμπλέτα μεγάλων διαστάσεων που ονομάζεται Wacom Cintiq Companion Hybrid, η οποία επιτρέπει σε καλλιτέχνες να παραμένουν παραγωγικοί, ακόμη κι όταν ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία και δεν βρίσκονται στο εργαστήριό τους.
«Αυτή τη χρονιά στην βερολινέζικη έκθεση, ποια είναι η έννοια του υβριδικού» ρωτά ο απεσταλμένος του Euronews, Κλαούντιο Ρόκο, τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Wacom, Γιενς Κέλερσμαν και εκείνος απαντά:
«Πρώτα από όλα, υβριδικό σημαίνει δύο σε ένα. Έχουμε δηλαδή μια συσκευή που επιτελεί δύο, διαφορετικού είδους, εργασίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις την επαγγελματική χρήση. Συνδέεσαι με ένα Mac ή ένα pc. Αν αποσυνδεθείς, έχεις μια απλή ταμπλέτα που λειτουργεί σε σύστημα Android».
Πολλά από τα κινητά τηλέφωνα που παρουσιάστηκαν στο Βερολίνο, είναι πλέον αδιάβροχα. Δεν έλειψαν μάλιστα τα ζωντανά τεστ, για του λόγου το αληθές.







 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...