FRANKFURTER ALLGEMEINE: «Μήτρογλου, ο Ελληνας ήρωας» γράφουν οι Γερμανοί

Αφιέρωμα στον επιθετικό του Ολυμπιακού, Κώστα Μήτρογλου δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με αφορμή το δεύτερο αγώνα μπαράζ της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα στη Ρουμανία απόψε στο Βουκουρέστι.

«Έλληνας ήρωας: ο Κώστας Μήτρογλου, η ελπίδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από τη Ρηνανία και ξεχωρίζει και αλλιώς» επισημαίνει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο Μήτρογλου με τα δύο γκολ που σημείωσε την Παρασκευή έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της Ελλάδας, μετά το 3-1 στην Αθήνα.
«Για να φτάσει τόσο μακριά χρειάστηκε να διανύσει μεγάλη πορεία. Γεννημένος κοντά στην Καβάλα, ο μικρός Κώστας μετακόμισε νωρίς με τους γονείς του στο Νόικιρχεν-Βλούιν της Ρηνανίας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον» σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην αθλητική διαδρομή του Μήτρογλου στη Γερμανία.
Όπως επισημαίνει η FAZ, «η Γκλάντμπαχ τον είχε αφήσει κάποτε να φύγει. Ο Ολυμπιακός λέγεται ότι άρπαξε τον κυκλοθυμικό επιθετικό καταβάλλοντας μόλις 200.000 ευρώ. Ειδικοί υπολογίζουν τη σημερινή του αξία στην αγορά στο τριπλάσιο, με ισχυρά ανοδική τάση. (…) Ο Μήτρογλου αποτελεί στο μεταξύ αντικείμενο λατρείας στην Ελλάδα».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...