Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει όσα βρήκαν οι δικαστικές
αρχές στο σκάνδαλο λεηλασίας δημοσίου χρήματος μέσω ΔΕΗ-Energa-Aegean
(Hellas) Power.- Ο μίτος οδηγεί στο σκάνδαλο της Ελληνικής Βιομηχανίας
Οπλων 30 χρόνια πριν...-«Βόμβες» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση
Πετράκο μέσω της «Κ.Ε.». Εταιρείες: Δεν υπάρχει αδίκημα. Μας χρωστάτε,
δεν χρωστάμε!
Πώς έγιναν τόσα «θαύματα» στο χώρο της ενέργειας; Είναι σκάνδαλο αυτό για το οποίο ιδιωτικές εταιρείες κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη ότι ενθυλάκωσαν κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από τα ταμεία δήμων και άλλων δημοσίων φορέων και τα ιδιοποιήθηκαν καταθέτοντάς τα σε λογαριασμούς από την Ελβετία ώς το Χονγκ Κονγκ και την Κύπρο;
Σπεύδουμε εξαρχής να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες όχι μόνο αρνούνται κάθε κατηγορία για αρπαγή δημοσίου χρήματος αλλά επικαλούμενες ένα πλέγμα... 17 αγωγών και ανταγωγών, ζητούν μέσω της Δικαιοσύνης να πάρουν χρήματα από την πλευρά της ΔΕΗ και του κράτους και όχι να δώσουν!
Η «Κ.Ε.» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα κρίσιμες ημερομηνίες, αριθμούς λογαριασμών και ονόματα τραπεζών. Αφορούν στη διακίνηση τεραστίων ποσών εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο η υπόθεση για την οποία μετά τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ψηλά τον πήχυ της πολιτικής κριτικής και καταγγελίας διά του αρμόδιου τομεάρχη βουλευτή Θανάση Πετράκου, ο οποίος ομιλεί στην «Κ.Ε.» «για το μεγάλο κουκούλωμα που επιχειρείται στο σκάνδαλο»;
Συνδέεται ή όχι η αποφυλάκιση των προφυλακισμένων μετόχων, πρώην μετόχων και στελεχών της διοίκησης των εμπλεκόμενων ιδιωτικών εταιρειών με την προαναγγελία της μέσα από ρεπορτάζ μεγάλης εφημερίδας, ο εκδότης της οποίας, όπως προέκυψε, αντάλλαξε αλληλογραφία με έναν εκ των κατηγορουμένων σχετικά με διορισμό τρίτου σε θέση ευθύνης; Η αλληλογραφία αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση του εκδότη ενώπιον του ανακριτή, έγινε «κατά συνθήκη και για να αποφύγει την πίεση που του ησκείτο»...
Το σκάνδαλο φέρεται να ξεκίνησε όταν δύο εταιρείες που αγόραζαν ηλεκτρική ενέργεια για να τη διαθέσουν απευθείας σε δίκτυο πελατών, που ανέπτυσσαν με ραγδαίους ρυθμούς, μειώνοντας αντίστοιχα το πελατολόγιο της ΔΕΗ, υπεξαίρεσαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κολοσσιαία ποσά φόρων και δημοτικών τελών προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Ιδρυτής κα ιθύνων νους της μίας από αυτές, της Aegean Power, ήταν ο νεαρός και πολυπράγμων Βασίλης Μηλιώνης, περί της διαδρομής του οποίου θα διαβάσετε σε ξεχωριστή στήλη.
Σε ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το περιοδικό «Unfollow» έγραψε:
«Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι και οι δύο κρατικές εταιρείες, οι οποίες φεσώνονταν επί μήνες... δεν είχαν προβεί νωρίτερα σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές. Οι κακές γλώσσες, που καθόλου δεν τις πιστεύουμε, θέλουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να βάζει τις Διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ να καθυστερούν να αναλάβουν δράση. Υπενθυμίζεται ότι υπουργός που προΐστατο τότε της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ήταν η φίλη του πρωθυπουργού από το γυμναστήριο Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε δράση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου...».
Στο σκάνδαλο πρωταγωνιστεί η ΡΑΕ μέσω κρίσιμων αποφάσεων που πήρε αναφορικά με τις εταιρείες Aegean Power και Energa Power.
Κατά τα έγγραφα της ΡΑΕ, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται:
- Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011.
- Στις 2 Νοεμβρίου 2011.
- Στις 14 Νοεμβρίου 2011.
- Στις 19 Ιανουαρίου 2012.
- Στις 7Φεβρουαρίου 2012.
Κατά σατανικές συμπτώσεις, στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής για το σκάνδαλο αυτό -ή το φιάσκο, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές του- ακριβώς σε αυτές τις ημερομηνίες αλλάζουν χέρια μέσω Off shore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ!!!
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται από τον Μάρτιο του 2012. Μέχρι τότε 250 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισπραχθεί από τις ιδιωτικές αυτές εταιρείες για να πάνε στα δημόσια ταμεία και στους δήμους όλης της χώρας φέρονται να κατέληξαν σε off shore εταιρείες του εξωτερικού.
Μέγα μέρος αυτών των ποσών φέρεται να αλλάζει χέρια ή να «μοιράζεται» την ίδια ημέρα λήψης των κρισίμων αποφάσεων από τη ΡΑΕ και άλλους φορείς ή την επόμενη ημέρα!!!
Συμπτώσεις τόσο σατανικές;
Η απάντηση θα δοθεί εάν βρεθεί η κατάληξη των χρημάτων και ώς σήμερα η Δικαιοσύνη έχει κρίσιμα και σοβαρά κενά και «αγνωστους καταθέτες» εκατομμυρίων σε off shore εταιρείες των οποίων δεν έχουν διακριβωθεί οι πραγματικοί ιδιοκτήτες...
Παραπέμπει οριστικά στο ακροατήριο τους 19 πρωταγωνιστές, παρά τα ρεπορτάζ της μεγάλης εφημερίδας που προεξοφλούσε άρση των αρχικών κατηγοριών με βάση νεότερα στοιχεία. Επίσης, έως σήμερα, η Δικαιοσύνη δεν δέχθηκε ως βάσιμους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δεν χρωστούν, ότι οι λογαριασμοί δεν είναι σωστά εκκαθαρισμένοι, ότι, αντίθετα, οι εταιρείες έχουν λαμβάνειν και όχι ο ΔΕΣΜΗΕ, ο ΛΑΓΗΕ, οι ΟΤΑ, το Δημόσιο.
Στα «όπλα» των πρωταγωνιστών και υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών περιλαμβάνεται και γνωμοδότηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμου καθηγητή της Νομικής Μιχάλη Σταθόπουλου. Οι μέχρι στιγμής πολιτικού, τουλάχιστον, ενδιαφέροντος κορυφαίες εμπλοκές στην υπόθεση είναι δύο:
1Εκδότης ο οποίος εκλήθη στον ανακριτή να εξηγήσει την ανταλλαγή κρίσιμων μηνυμάτων με τον εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση και από το 1991 ασχολούμενο με τον χώρο της ενέργειας Αχιλλέα Φλώρο. Τα μηνύματα αφορούσαν παρέμβαση (που σύμφωνα με την κατάθεση του εκδότη δεν έγινε ποτέ) στον πρωθυπουργό υπέρ της τοποθέτησης τρίτου σε κορυφαία κρατική θέση στον τομέα που δραστηριοποιούνταν οι ελεγχόμενες εταιρείες. Ο Αχιλλέας Φλώρος φαίνεται να διακινεί έως και 50 εκατομμύρια ευρώ σε μία μόνο ημέρα και μέσα στο κρίσιμο χρονικό διάστημα...
Οπως υποστηρίζει ο ίδιος στα δικόγραφά του, όλα έγιναν με απόλυτα νόμιμο τρόπο, ενώ τα ποσά τα οποία αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του φέρονται να υπεξαίρεσαν από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ αφ' ενός βρίσκονται δεσμευμένα εδώ και δυόμισι χρόνια σε λογαριασμούς των εταιρειών στην Ελλάδα, αφ' ετέρου δεν μπορούν να αποδοθούν στο Δημόσιο λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, παρά τις σχετικές αιτήσεις των εταιρειών και παρά το ότι το ήμισυ και πλέον του ποσού που φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει από χρήματα των πελατών τους δεν έχει καταβληθεί από αυτούς.
2Του τότε υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος, λίγο πριν γίνει και πάλι υπουργός, εμφανίστηκε σε ποινικό ακροατήριο μαζί με τον επίσης βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη και με τον τότε αντιπρόεδρο του ΔΣΑ Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ως συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Οι σατανικές συμπτώσεις:
1 Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδριάζει για να καθορίσει εγγυητικές επιστολές για την Aegean Power. Θέμα καθοριστικό. Την ίδια ημέρα η εταιρεία ζητεί έγκριση αλλαγής επωνυμίας! Και ο ανακριτής ανακάλυψε ότι δύο ημέρες μετά ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία Hellas Power εμβάστηκε στη Βουλγαρία...
2Στις 2 Νοεμβρίου του 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τροποποιεί την Αδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου της εταιρείας Aegean Power, Ανώνυμης Εταιρείας Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η τροποποίηση, εφόσον η Aegean Power όφειλε τα ποσά για τα οποία τα τότε στελέχη της κατηγορούνται, συνιστά τεράστιο «ρουσφέτι» καθώς, αντίθετα, θα έπρεπε να καταλογίζονταν οι νόμιμες συνέπειες. Κάποιοι ανοιχτά («Unfollow») τους ειρωνεύονται ως «καλοπληρωτές» που παίρνουν και δώρα...
3Στις 2 Νοεμβρίου 2011 η Energa ενέβασε μέσω της Marfin στον λογαριασμό ΙΒΑΝ 9405065162 6242 5200 στην Τράπεζα Clariden LEU AG το ποσό των επτά εκατομμυρίων εκατόν πέντε χιλιάδων(7.105.000) ευρώ. Ερώτημα: τι απέγιναν;
4 Στις 3 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία μέσω άλλης τράπεζας, της Probank, ενέβασε στον ίδιο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας στη Ζυρίχη της Ελβετίας το ποσόν των 16.760.000 ευρώ. Ερώτημα: Τι απέγιναν;
Στις 3 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία ενέβασε στον ίδιο ελβετικό λογαριασμό μέσω της Eurobank το ποσόν των 176.000 ευρώ.
5Την ίδια ημέρα 3/11/2011 Hellas Power διά του Χρήστου Μηλιώνη μεταφέρει αρχικά στην Deutsche Bank (λογαριασμός 0194881428) της Φρανκφούρτης ποσόν 2,1 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά την επομένη 4/11/2011 μεταφέρονται 1,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ΙΒΝΑ 58 1875 9000 0104 6130 608 στην τράπεζα EFG Bank στο πριγκιπάτο του Μονακό!!!
Ερώτημα: Γιατί τέτοια πρεμούρα εκείνες τις δύο ημέρες ώστε να κινηθούν αυτά τα χρήματα προς τις κατευθύνσεις αυτές;
6 Στις 14 Νοεμβρίου 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχωρεί σε ένα ακόμα μεγάλο ρουσφέτι. Αποδέχεται την αλλαγή επωνυμίας της Aegean Power σε Hellas Power.
Και αυτό είναι πολύ μεγάλο ρουσφέτι, διότι η προηγούμενη εταιρεία δεν είχε αποδώσει σε όλο το 2011 στη ΔΕΗ, δεν είχε πληρώσει το ΔΕΣΜΗΕ, δεν είχε αποδώσει φόρους και τέλη που είχε εισπράξει μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην αλλαγή επωνυμίας χαρακτηρίστηκε ως... θαύμα, διότι η ίδια η ΡΑΕ αναφέρει: «...η εταιρεία καθ' όλη τη διάρκεια του 2011 ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα τη σώρευση του υπέρογκου ποσού των 29.071.800 ευρώ, το οποίο προκαλεί μέγιστη οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ». Η «λεπτομέρεια» είναι ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του ποσού που ήδη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν ενθυλακώσει οι κατηγορούμενοι μέτοχοι και διαχειριστές των εταιρειών Energa και Hellas Power, αλλά και αυτό είναι τεράστιο.
Στις 14 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία, η Energa, ενέβασε στον ίδιο λογαριασμό της Ελβετίας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ερώτημα: Τι απέγιναν;
7 Στις 19 Γενάρη του 2012 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδρίασε για κρίσιμο θέμα των εγγυητικών επιστολών που δεν είχαν δοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ και το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τα έγγραφα της ίδιας της ΡΑΕ, θα έπρεπε να φτάνει στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 16 εκατ. ευρώ.
8Την επομένη ακριβώς, δηλαδή στις 20 Γενάρη του 2012, κατατίθενται στην Τράπεζα HSBC στο μακρινό... Χονγκ Κονγκ δώδεκα εκατομμύρια δέκα χιλιάδες 680 (12.010.680) ευρώ.
9Επειτα από 6 ημέρες, στις 26 Γενάρη του 2012, άγνωστος καταθέτει σε αυτό το λογαριασμό άλλα...15 εκατομμύρια και (προσέξτε τα ψιλά...) χίλια διακόσια(15.001.200) ευρώ!!!
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά στα δικόγραφά τους:
«...κατ' ακολουθίαν των όσων διεξοδικά παρατέθηκαν ανωτέρω στο βασικό "έγκλημα" της φερόμενης κακουργηματικής υπεξαίρεσης, παρατίθεται πίνακας υποχρεώσεων-απαιτήσεων διαθεσίμων της εταιρείας μας, από τον οποίο καταδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν συντρέχει υπεξαίρεση σε βάρος των ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ, αλλά το αποτέλεσμα των συναλλαγών με τα ανωτέρω "δημόσια" νομικά πρόσωπα είναι πιστωτικό ως προς την εταιρεία μας...».
Πρόκειται, τελικά, για σκάνδαλο ή για φιάσκο; Και εάν είναι, όπως οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται, φιάσκο, ποιος ωφελείται από αυτό; Μήπως η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ» και τα συμφέροντα που την διεκδικούν έχει κάποια, έστω, σχέση; Και ποια;
Πώς έγιναν τόσα «θαύματα» στο χώρο της ενέργειας; Είναι σκάνδαλο αυτό για το οποίο ιδιωτικές εταιρείες κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη ότι ενθυλάκωσαν κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από τα ταμεία δήμων και άλλων δημοσίων φορέων και τα ιδιοποιήθηκαν καταθέτοντάς τα σε λογαριασμούς από την Ελβετία ώς το Χονγκ Κονγκ και την Κύπρο;
Σπεύδουμε εξαρχής να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες όχι μόνο αρνούνται κάθε κατηγορία για αρπαγή δημοσίου χρήματος αλλά επικαλούμενες ένα πλέγμα... 17 αγωγών και ανταγωγών, ζητούν μέσω της Δικαιοσύνης να πάρουν χρήματα από την πλευρά της ΔΕΗ και του κράτους και όχι να δώσουν!
Η «Κ.Ε.» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα κρίσιμες ημερομηνίες, αριθμούς λογαριασμών και ονόματα τραπεζών. Αφορούν στη διακίνηση τεραστίων ποσών εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο η υπόθεση για την οποία μετά τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ψηλά τον πήχυ της πολιτικής κριτικής και καταγγελίας διά του αρμόδιου τομεάρχη βουλευτή Θανάση Πετράκου, ο οποίος ομιλεί στην «Κ.Ε.» «για το μεγάλο κουκούλωμα που επιχειρείται στο σκάνδαλο»;
Συνδέεται ή όχι η αποφυλάκιση των προφυλακισμένων μετόχων, πρώην μετόχων και στελεχών της διοίκησης των εμπλεκόμενων ιδιωτικών εταιρειών με την προαναγγελία της μέσα από ρεπορτάζ μεγάλης εφημερίδας, ο εκδότης της οποίας, όπως προέκυψε, αντάλλαξε αλληλογραφία με έναν εκ των κατηγορουμένων σχετικά με διορισμό τρίτου σε θέση ευθύνης; Η αλληλογραφία αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση του εκδότη ενώπιον του ανακριτή, έγινε «κατά συνθήκη και για να αποφύγει την πίεση που του ησκείτο»...
Το σκάνδαλο φέρεται να ξεκίνησε όταν δύο εταιρείες που αγόραζαν ηλεκτρική ενέργεια για να τη διαθέσουν απευθείας σε δίκτυο πελατών, που ανέπτυσσαν με ραγδαίους ρυθμούς, μειώνοντας αντίστοιχα το πελατολόγιο της ΔΕΗ, υπεξαίρεσαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κολοσσιαία ποσά φόρων και δημοτικών τελών προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Ιδρυτής κα ιθύνων νους της μίας από αυτές, της Aegean Power, ήταν ο νεαρός και πολυπράγμων Βασίλης Μηλιώνης, περί της διαδρομής του οποίου θα διαβάσετε σε ξεχωριστή στήλη.
Σε ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το περιοδικό «Unfollow» έγραψε:
«Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι και οι δύο κρατικές εταιρείες, οι οποίες φεσώνονταν επί μήνες... δεν είχαν προβεί νωρίτερα σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές. Οι κακές γλώσσες, που καθόλου δεν τις πιστεύουμε, θέλουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να βάζει τις Διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ να καθυστερούν να αναλάβουν δράση. Υπενθυμίζεται ότι υπουργός που προΐστατο τότε της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ήταν η φίλη του πρωθυπουργού από το γυμναστήριο Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε δράση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου...».
Στο σκάνδαλο πρωταγωνιστεί η ΡΑΕ μέσω κρίσιμων αποφάσεων που πήρε αναφορικά με τις εταιρείες Aegean Power και Energa Power.
Κατά τα έγγραφα της ΡΑΕ, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται:
- Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011.
- Στις 2 Νοεμβρίου 2011.
- Στις 14 Νοεμβρίου 2011.
- Στις 19 Ιανουαρίου 2012.
- Στις 7Φεβρουαρίου 2012.
Κατά σατανικές συμπτώσεις, στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής για το σκάνδαλο αυτό -ή το φιάσκο, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές του- ακριβώς σε αυτές τις ημερομηνίες αλλάζουν χέρια μέσω Off shore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ!!!
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται από τον Μάρτιο του 2012. Μέχρι τότε 250 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισπραχθεί από τις ιδιωτικές αυτές εταιρείες για να πάνε στα δημόσια ταμεία και στους δήμους όλης της χώρας φέρονται να κατέληξαν σε off shore εταιρείες του εξωτερικού.
Μέγα μέρος αυτών των ποσών φέρεται να αλλάζει χέρια ή να «μοιράζεται» την ίδια ημέρα λήψης των κρισίμων αποφάσεων από τη ΡΑΕ και άλλους φορείς ή την επόμενη ημέρα!!!
Συμπτώσεις τόσο σατανικές;
Η απάντηση θα δοθεί εάν βρεθεί η κατάληξη των χρημάτων και ώς σήμερα η Δικαιοσύνη έχει κρίσιμα και σοβαρά κενά και «αγνωστους καταθέτες» εκατομμυρίων σε off shore εταιρείες των οποίων δεν έχουν διακριβωθεί οι πραγματικοί ιδιοκτήτες...
Παραπέμπει οριστικά στο ακροατήριο τους 19 πρωταγωνιστές, παρά τα ρεπορτάζ της μεγάλης εφημερίδας που προεξοφλούσε άρση των αρχικών κατηγοριών με βάση νεότερα στοιχεία. Επίσης, έως σήμερα, η Δικαιοσύνη δεν δέχθηκε ως βάσιμους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δεν χρωστούν, ότι οι λογαριασμοί δεν είναι σωστά εκκαθαρισμένοι, ότι, αντίθετα, οι εταιρείες έχουν λαμβάνειν και όχι ο ΔΕΣΜΗΕ, ο ΛΑΓΗΕ, οι ΟΤΑ, το Δημόσιο.
Στα «όπλα» των πρωταγωνιστών και υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών περιλαμβάνεται και γνωμοδότηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμου καθηγητή της Νομικής Μιχάλη Σταθόπουλου. Οι μέχρι στιγμής πολιτικού, τουλάχιστον, ενδιαφέροντος κορυφαίες εμπλοκές στην υπόθεση είναι δύο:
1Εκδότης ο οποίος εκλήθη στον ανακριτή να εξηγήσει την ανταλλαγή κρίσιμων μηνυμάτων με τον εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση και από το 1991 ασχολούμενο με τον χώρο της ενέργειας Αχιλλέα Φλώρο. Τα μηνύματα αφορούσαν παρέμβαση (που σύμφωνα με την κατάθεση του εκδότη δεν έγινε ποτέ) στον πρωθυπουργό υπέρ της τοποθέτησης τρίτου σε κορυφαία κρατική θέση στον τομέα που δραστηριοποιούνταν οι ελεγχόμενες εταιρείες. Ο Αχιλλέας Φλώρος φαίνεται να διακινεί έως και 50 εκατομμύρια ευρώ σε μία μόνο ημέρα και μέσα στο κρίσιμο χρονικό διάστημα...
Οπως υποστηρίζει ο ίδιος στα δικόγραφά του, όλα έγιναν με απόλυτα νόμιμο τρόπο, ενώ τα ποσά τα οποία αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του φέρονται να υπεξαίρεσαν από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ αφ' ενός βρίσκονται δεσμευμένα εδώ και δυόμισι χρόνια σε λογαριασμούς των εταιρειών στην Ελλάδα, αφ' ετέρου δεν μπορούν να αποδοθούν στο Δημόσιο λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, παρά τις σχετικές αιτήσεις των εταιρειών και παρά το ότι το ήμισυ και πλέον του ποσού που φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει από χρήματα των πελατών τους δεν έχει καταβληθεί από αυτούς.
2Του τότε υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος, λίγο πριν γίνει και πάλι υπουργός, εμφανίστηκε σε ποινικό ακροατήριο μαζί με τον επίσης βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη και με τον τότε αντιπρόεδρο του ΔΣΑ Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ως συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Οι σατανικές συμπτώσεις:
1 Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδριάζει για να καθορίσει εγγυητικές επιστολές για την Aegean Power. Θέμα καθοριστικό. Την ίδια ημέρα η εταιρεία ζητεί έγκριση αλλαγής επωνυμίας! Και ο ανακριτής ανακάλυψε ότι δύο ημέρες μετά ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία Hellas Power εμβάστηκε στη Βουλγαρία...
2Στις 2 Νοεμβρίου του 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τροποποιεί την Αδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου της εταιρείας Aegean Power, Ανώνυμης Εταιρείας Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η τροποποίηση, εφόσον η Aegean Power όφειλε τα ποσά για τα οποία τα τότε στελέχη της κατηγορούνται, συνιστά τεράστιο «ρουσφέτι» καθώς, αντίθετα, θα έπρεπε να καταλογίζονταν οι νόμιμες συνέπειες. Κάποιοι ανοιχτά («Unfollow») τους ειρωνεύονται ως «καλοπληρωτές» που παίρνουν και δώρα...
3Στις 2 Νοεμβρίου 2011 η Energa ενέβασε μέσω της Marfin στον λογαριασμό ΙΒΑΝ 9405065162 6242 5200 στην Τράπεζα Clariden LEU AG το ποσό των επτά εκατομμυρίων εκατόν πέντε χιλιάδων(7.105.000) ευρώ. Ερώτημα: τι απέγιναν;
4 Στις 3 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία μέσω άλλης τράπεζας, της Probank, ενέβασε στον ίδιο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας στη Ζυρίχη της Ελβετίας το ποσόν των 16.760.000 ευρώ. Ερώτημα: Τι απέγιναν;
Στις 3 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία ενέβασε στον ίδιο ελβετικό λογαριασμό μέσω της Eurobank το ποσόν των 176.000 ευρώ.
5Την ίδια ημέρα 3/11/2011 Hellas Power διά του Χρήστου Μηλιώνη μεταφέρει αρχικά στην Deutsche Bank (λογαριασμός 0194881428) της Φρανκφούρτης ποσόν 2,1 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά την επομένη 4/11/2011 μεταφέρονται 1,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ΙΒΝΑ 58 1875 9000 0104 6130 608 στην τράπεζα EFG Bank στο πριγκιπάτο του Μονακό!!!
Ερώτημα: Γιατί τέτοια πρεμούρα εκείνες τις δύο ημέρες ώστε να κινηθούν αυτά τα χρήματα προς τις κατευθύνσεις αυτές;
6 Στις 14 Νοεμβρίου 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχωρεί σε ένα ακόμα μεγάλο ρουσφέτι. Αποδέχεται την αλλαγή επωνυμίας της Aegean Power σε Hellas Power.
Και αυτό είναι πολύ μεγάλο ρουσφέτι, διότι η προηγούμενη εταιρεία δεν είχε αποδώσει σε όλο το 2011 στη ΔΕΗ, δεν είχε πληρώσει το ΔΕΣΜΗΕ, δεν είχε αποδώσει φόρους και τέλη που είχε εισπράξει μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην αλλαγή επωνυμίας χαρακτηρίστηκε ως... θαύμα, διότι η ίδια η ΡΑΕ αναφέρει: «...η εταιρεία καθ' όλη τη διάρκεια του 2011 ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα τη σώρευση του υπέρογκου ποσού των 29.071.800 ευρώ, το οποίο προκαλεί μέγιστη οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ». Η «λεπτομέρεια» είναι ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του ποσού που ήδη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν ενθυλακώσει οι κατηγορούμενοι μέτοχοι και διαχειριστές των εταιρειών Energa και Hellas Power, αλλά και αυτό είναι τεράστιο.
Στις 14 Νοεμβρίου η ίδια εταιρεία, η Energa, ενέβασε στον ίδιο λογαριασμό της Ελβετίας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ερώτημα: Τι απέγιναν;
7 Στις 19 Γενάρη του 2012 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδρίασε για κρίσιμο θέμα των εγγυητικών επιστολών που δεν είχαν δοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ και το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τα έγγραφα της ίδιας της ΡΑΕ, θα έπρεπε να φτάνει στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 16 εκατ. ευρώ.
8Την επομένη ακριβώς, δηλαδή στις 20 Γενάρη του 2012, κατατίθενται στην Τράπεζα HSBC στο μακρινό... Χονγκ Κονγκ δώδεκα εκατομμύρια δέκα χιλιάδες 680 (12.010.680) ευρώ.
9Επειτα από 6 ημέρες, στις 26 Γενάρη του 2012, άγνωστος καταθέτει σε αυτό το λογαριασμό άλλα...15 εκατομμύρια και (προσέξτε τα ψιλά...) χίλια διακόσια(15.001.200) ευρώ!!!
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά στα δικόγραφά τους:
«...κατ' ακολουθίαν των όσων διεξοδικά παρατέθηκαν ανωτέρω στο βασικό "έγκλημα" της φερόμενης κακουργηματικής υπεξαίρεσης, παρατίθεται πίνακας υποχρεώσεων-απαιτήσεων διαθεσίμων της εταιρείας μας, από τον οποίο καταδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν συντρέχει υπεξαίρεση σε βάρος των ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ, αλλά το αποτέλεσμα των συναλλαγών με τα ανωτέρω "δημόσια" νομικά πρόσωπα είναι πιστωτικό ως προς την εταιρεία μας...».
Πρόκειται, τελικά, για σκάνδαλο ή για φιάσκο; Και εάν είναι, όπως οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται, φιάσκο, ποιος ωφελείται από αυτό; Μήπως η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ» και τα συμφέροντα που την διεκδικούν έχει κάποια, έστω, σχέση; Και ποια;
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου