Νησιά Φερόε - Νήσος Μύκονοοος 2-1* Πιο χαμηλά δεν πάει! Οι ερασιτέχνες των Φερόε έκαναν την Εθνική να μοιάζει ομαδούλα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος που όσο και να μην θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, ήταν ντροπιαστικό για την Εθνική. Δεν μπορείς να πεις αλλιώς το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς ναι μεν οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες, αλλά από την άλλη πίσω ήταν κίνδυνος-θάνατος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχτηκε ένα γκολ, ενώ οι ερασιτέχνες των Φερόε έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, σε ένα εφιαλτικό ημίχρονο για την Εθνική μας. Για την ακρίβεια ένα ακόμα εφιαλτικό ημίχρονο από τα πολλά που έχουν υπάρξει στα προκριματικά του Euro 2016.
Ευκαιρίες με το καλημέρα για τους... ψαράδες
Τι και αν η Εθνική μας ήταν η ομάδα που ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη; Στον αγώνα καλύτερα μπήκαν τα Φερόε και μόλις στο πρώτο λεπτό ή για να τα λέμε σωστά στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα, βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, με τον Έντμουντσον να αστοχεί από καλή θέση. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 7' ο Καρνέζης έδιωξε εξαιρετικά το σουτ και πάλι του Έντουντσον κρατώντας το μηδέν. Ένα πραγματικά τραγικό δεκάλεπτο με τα Φερόε να μοιάζουν Μπαρτσελόνα ή πιο σωστά την Εθνική μας να έχουν κάνει τους αντιπάλους τους να μοιάζουν Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ.
Αντέδρασαν αλλά ένα λάθος έκανε το 1-0
Μετά το πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν έκαναν το αυτονόητο. Πίεσαν τους υποδεέστερους ποδοσφαιρικά αντιπάλους τους και έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Εθνική χάθηκε στο 15' με τον Καρέλη να κάνει το σουτ και τον Ντάβιντσεν να διώχνει πάνω στην γραμμή. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν αυτή στο 31' με τον Μήτρογλου να στέλνει με ωραίο σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νίλσεν.
Πριν προλάβουν όμως οι διεθνείς μας να στεναχωρηθούν από το δοκάρι, ήρθε ο Χάνσον να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Ο σκόρερ πήρε ωραία την μπάλα από τον Βατνχάμαρ και με όμορφο τελείωμα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους με τους διεθνείς μας να μην μπορούν να συνέλθουν από το σοκ και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω.
Τα ίδια και στο δεύτερο
Και αν λέγαμε για ντροπιαστικό πρώτο ημίχρονο, τι να πούμε και για το δεύτερο. Και πάλι με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, η Εθνική ήταν τραγική. Αρχικά από το 47' έως το 56' υτο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βγήκε μπροστά και πάλεψε, χάνοντας ευκαιρίες με τον Κονέ, τον Μήτρογλου, αλλά και τον Καρέλη, με τον τελευταίο να τον σταματούν οι Νίλσεν και το δοκάρι.Τέσσερα λεπτά πριν το 60' ο Μήτρογλου κατάφερε να σκοράρει με τον Τοροσίδη ωστόσο να έχει κάνει επιθετικό φάουλ και το γκολ να μην μετράει.
Και όμως δεχθήκαμε και δεύτερο
Και την στιγμή που η Εθνική ήταν μπροστά για να πιέσει να ισοφαρίσει, ήρθε η απόλυτη ταπείνωση με τον Όλσεν να δέχεται την ασίστ του Χολστ και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 2-0, ρίχνοντας ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στους παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν. Αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν με τον Παπασταθόπουλο στο 84' και αφού πρώτα ο Καρνέζης είχε καταφέρει να σώσει μια ακόμα καλή στιγμή για τα Φερόε και τραγική για την άμυνά μας. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που περνούσε στο χαλαρό από τέτοια γήπεδα και να μειώνεται ακόμα περισσότερο απέναντι σε συγκροτήματα που φοβόντουσαν να την αντιμετωπίσουν. Τώρα όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά την κοιτάζουν στα μάτια κερδίζοντάς την κιόλας.
Αυτό είναι και το χειρότερο από την ήττα-αποκλεισμό κατά 90%. Το ότι η Εθνική έχει μικρύνει σε μεγάλο βαθμό και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...