ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:Η Apple πλήρωσε σε developers πάνω από 30 δισ. δολάρια

Το Worldwide Developers Conference άνοιξε τις πύλες του χθες και εκτός από τις ανακοινώσεις νέων εφαρμογών και λειτουργικών συστημάτων ανακοινώθηκαν και αρκετά… νούμερα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια downloads
εφαρμογών από το 2008 οπότε και τέθηκε σε λειτουργία, ενώ η Apple πλήρωσε σε developers ποσό άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 25 δισ. εφαρμογές “κατέβηκαν” κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ η εταιρεία χρειάστηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να φτάσει το ορόσημο των 25 δισ. downloads. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο μέσος χρήστης συσκευής της Apple είναι κάτοχος, ούτε λίγο ούτε πολύ, 119 εφαρμογών κατά μέσο όρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο App Store περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια διαθέσιμες εφαρμογές.
«Όλα πάνε περίφημα» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Cook , πριν ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη της Apple ξεκινήσουν τις παρουσιάσεις των νέων προϊόντων λογισμικού της αμερικανικής εταιρείας.
Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα Mac OS X Yosemite, αυτό έχει υιοθετηθεί από το 55% των χρηστών υπολογιστών Mac. «Το Yosemite έχει τον ταχύτερο ρυθμό υιοθέτησης από το κοινό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα για προσωπικούς υπολογιστές», σημείωσε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος software engineering της Apple.
Το Apple Maps, πάντα σύμφωνα με τον Federighi, λαμβάνει πέντε δισεκατομμύρια requests ανά μήνα, με την εταιρεία να συνεχίζει να το στηρίζει. Σε αυτό το πλαίσιο η εφαρμογή αναβαθμίζεται εντός του iOS 9 με νέα χαρακτηριστικά, όπως το Transit που παρέχει πληροφορίες για μέσα μεταφορών, αρχικά για ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ οι οποίες σταδιακά θα αυξάνονται.
Η Siri, η ψηφιακή βοηθός της Apple, απαντά σε ένα δισεκατομμύριο αιτήματα χρηστών κάθε εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο Federighi. «Πολύ ήσυχα η εφαρμογή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής» σημείωσε ο αντιπρόεδρος software engineering της Apple.
Επιπρόσθετα, η Siri έχει γίνει καλύτερη ακροάτρια, καθώς έχει καταφέρει να κατανοεί και να ανταποκρίνεται έως και 40% ταχύτερα στα αιτήματα των χρηστών, ενώ συγχρόνως έχει μειωθεί επίσης κατά 40% ο ρυθμός χρήσης λάθος λέξεων.
Τέλος, το Apple Pay, η υπηρεσία πληρωμών της εταιρείας είναι αποδεκτή σε πάνω από ένα εκατομμύριο εμπορικά σημεία, με τον αριθμό να αυξάνεται, σύμφωνα με την Jennifer Bailey, αντιπρόεδρο του Apple Pay.
Η Bailey συμπλήρωσε επίσης ότι η υπηρεσία επεκτείνεται εντός του επόμενου μήνα στη Βρετανία όπου «θα υπάρχει συνεργασία με τις οκτώ δημοφιλέστερες τράπεζες της χώρας, με περισσότερες τράπεζες να προστίθενται από το φθινόπωρο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σύμφωνα με την Bailey το 70% των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στη Βρετανία θα είναι συμβατές με το Apple Pay.

Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...