Στους έχοντες τα βάρη, στους δανειστές η ευθύνη

Το αποφασιστικό βήμα για συμφωνία με τους δανειστές έγινε χθες στις Βρυξέλλες με τις προτάσεις που υπέβαλε η κυβέρνηση και έγιναν δεκτές ως βάση συζήτησης από τους λεγόμενους θεσμούς και τη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης.

Όπως δηλώθηκε απ' όλες τις πλευρές, στο Eurogroup, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη το βράδυ, θα προσδιοριστούν οι ρυθμίσεις χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας τόσο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών όσο και για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξής της.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το οποίο έθεσαν η ελληνική πλευρά αλλά και το ΔΝΤ. Τον τελικό λόγο θα έχει η νέα σύνοδος κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση, δήλωσε μετά τη σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας, "κατέθεσε πρόταση με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Προστατεύουμε μισθούς, συντάξεις και τη μέση λαϊκή οικογένεια. Τα βάρη, για να φύγουμε οριστικά από την κρίση, επωμίζονται αυτοί που έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας".
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...