O πιο μισητός επιχειρηματίας του κόσμου. Αύξησε κατά 5.500% την τιμή του φαρμάκου κατά του AIDS (Pics+Vids)

Ο 32χρονος επιχειρηματίας Martin Shkreli κάτοχος της Τuring Pharmaceutical αποφάσισε να αυξήσει κατά 5500% την αξία του φαρμάκου Daraprim, του γνωστότερου σκευάσματος για τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS 
Ο 32χρονος πρώην χρηματιστής και νυν ιδιοκτήτης της Τuring Pharmaceutical αγόρασε τον περασμένο Αύγουστο, έναντι 55 εκατ.
δολαρίων τα δικαιώματα παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου Daraprim,
του γνωστότερου σκευάσματος για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης, της ασθένειας που προσβάλει πιο εύκολα όσους πάσχουν από AIDS και καρκίνο.

Το φάρμακο που έχει κόστος παραγωγής ένα, μόλις, δολάριο διαθέτονταν πριν από λίγες ημέρες στην αγορά στην τιμή των 13.50 δολαρίων, ανά ταμπλέτα. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν με απόφαση του ίδιου του επιχειρηματία, που αποφάσισε να εκτοξεύσει την τιμή του. Πλέον, το Daraprim  κοστίζει 750 δολάρια, ανά ταμπλέτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες αντιδράσεις από ασθενείς, αλλά και από κοινούς πολίτες, για την εξωφρενική άνοδο στην τιμή του.
του.
 
Κάπως έτσι, χρειάστηκαν ελάχιστα μόλις λεπτά από την ανακοίνωση της εταιρία προκειμένου ένα τεράστιο κύμα οργής να ξεσπάσει στο διαδίκτυο, με τα εκατομμύρια υβριστικά σχόλια να απευθύνονται στον διευθύνων σύμβουλο της Τuring Pharmaceutical, τον Martin Shkreli. Όταν, ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του έδωσε την κυνική απάντηση ότι "Η απόφαση έχει σκοπό το κέρδος και έτσι είναι οι επιχειρήσεις".
Αυτή του η δήλωσε έριξε λάδι στη φωτιά με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις στα social media να γίνουν εντονότερες και να διοργανωθεί διαδικτυακή επίθεση εναντίον του στο Τwitter. Την ίδια στιγμή δήλωσε στο Bloomberg πως "Δεν είμαστε κάποια άπληστη φαρμακευτική εταιρεία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ασθενείς, απλά προσπαθούμε να παραμείνουμε στη δουλειά".

Στο αντίπαλο στρατόπεδο εναντίων του πέρασε και η υποψήφια για το χρίσμα των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον που χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη και ανακοίνωσε πως θα ετοιμάσει πλάνο με μέτρα για τον περιορισμό αυτών των πρακτικών.
Παράλληλα, η Αμερικανική Εταιρεία Μολυσματικών Νόσων (IDSA) εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την απόφαση και  κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας σε κυβερνητικούς φορείς Υγείας και την εταιρεία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...