Τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Ολάντ για συνάντηση με τον Τσίπρα

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο τέλος Οκτωβρίου. Η ελληνική και η γαλλική πλευρά ετοιμάζονται εδώ και καιρό γι' αυτή την επίσκεψη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες διαπίστευσης του νέου Γάλλου πρέσβη, ο οποίος θα προετοιμάσει και τυπικά το ταξίδι του Γάλλου προέδρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψης θα είναι στο διάστημα από 26 μέχρι 29 Οκτωβρίου, με επικρατέστερη αυτή τη στιγμή την 27η. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να πραγματοποιήσει μία διανυκτέρευση στην Αθήνα, αν το ταξίδι δεν είναι τελικά αυθημερόν.



Ο Φρανσουά Ολάντ θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα και κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσει και κάποιους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Γάλλος πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες έχει μιλήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Παυλόπουλο για το θέμα του μεταναστευτικού, όσο και με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου.
Άλλωστε μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου πρόεδρου έχει αναπτυχθεί σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ιδίως από το δημοψήφισμα και μετά. Ο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε τον Αλέξη Τσιπρα κατά τη διαπραγμάτευση του Ιουλίου γεγονός που έφερε και πιο κοντά τους δύο ηγέτες. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Φρανσουά Ολάντ στις αρχές Αυγούστου, στην Αίγυπτο όπου βρέθηκαν και οι δύο για τα εγκαίνια της νέας διώρηγας του Σουέζ, για τις σκέψεις του να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών, κάτι για το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος τον ενθάρρυνε.
Στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Ολάντ αναμένεται να είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το θέμα του χρέους, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...