Και η Ιταλία στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους;

Η Ιταλία είναι έτοιμη να πολεμήσει την διεθνή τρομοκρατία, μαζί με την Ρωσία, αναφέρει ανακοινωθέν από  βουλευτές των δύο χωρών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  Itar-Tassκαι η εφημερίδα gazeta.ru.

«Στο τέλος της συνεδρίασης της ρωσο-ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, οι συμμετέχοντες υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν,
το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη της δημιουργίας ενός διεθνούς συνασπισμού για τον  κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και για την καταπολέμηση της κύριας τρομοκρατικής απειλής  από το« ισλαμικό κράτος ». Υπάρχει δε μεγάλη ανάγκη  να βρεθούν πολιτικές λύσεις  σε χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη»,  σχολίασε ο πρώτος αντιπρόεδρος  της Δούμας Αλέξανδρος Ζούκοφ μετά από την  συνάντηση της  ρωσο-ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.



Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ρωσικής  Δούμας Sergei  Naryshkin είπε ότι θα επαναληφθεί ο διάλογος  μεταξύ των Ρώσων και των Ιταλών βουλευτών.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το Συμβούλιο της ρωσικής  Ομοσπονδίας είχε εγκρίνει την χρήση ρωσικών στρατευμάτων σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με την διεξαγωγή  αεροπορικών επιθέσεων εναντίον των βάσεων του ισλαμικού στρατού στην Συρία.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε ρεπορτάζ τονίζει με «μεγάλα γράμματα» ότι οι επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας έπληξαν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Πρόκειται για τον λεγόμενο
«Ελεύθερο Συριακό Στρατό »,  τον οποίο  έχουν εκπαιδεύσει  και εξοπλίσει οι ΗΠΑ .

«Ο Στρατός αυτός  ενσαρκώνει την αντίθεση αλλά και την λανθασμένη πολιτική των ΗΠΑ », σύμφωνα με το σχετικό άρθρο των New York Times. «Οι ΗΠΑ θεωρούν το Μέτωπο της Αλ Νούσρα ως τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο άλλες ομάδες που χρηματοδοτούνται από την Αμερική πολεμούν μαζί με αυτό το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να ανατρέψουν τον Ασαντ».

Σε ανάλυση ιστοσελίδας , αυτό που φοβάται πιο πολύ η Δύση είναι  η απόκτηση του  ηθικού πλεονεκτήματος από την Ρωσία στο πόλεμο στην Συρία.

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά έχει δημιουργήσει το πλαίσιο για την είσοδο πολλών χωρών στον δικό της συνασπισμό παίρνοντας το προβάδισμα στην επιχείρηση «ανάκτησης» της Συρίας.

 Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...