Ferrari: Το IPO τρέχει πιο γρήγορα και από τα μοντέλα της

Η ικανότητα της Ferrari να πουλά σπορ και ταχύτατα αυτοκίνητα σε τρελές τιμές μοιάζει να επεκτείνεται και στην αρχική δημόσια εγγραφή της (IPO), με τους επενδυτές να συρρέουν στην πόρτα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας και μάλιστα σε μία περίοδο που ξεπουλούν μετοχές άλλων εταιρειών του κλάδου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, οι επαφές της διοίκησης της Ferrari με επενδυτές τρέχουν με ταχύτητα και η εταιρεία είναι πολύ κοντά στο να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισ. ευρώ που έχει θέσει ως στόχο για το IPO της. Η πηγή που μιλά στο Bloomberg ανέφερε ότι η ζήτηση είναι δεκαπλάσια της προσφοράς, με την επιλογή του επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles (θυγατρική της οποίας είναι η Ferrari), Sergio Marchionne να βλέπει την επιλογή του για το IPO να επιβραβεύεται.
Και όλα αυτά σε μία περίοδο που οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν χάσει συνολικά 50 δισ. δολάρια από την αξία κεφαλαιοποίησής τους, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της VW στις 18 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Ferrari θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα αποσχιστεί πλήρως από την Fiat Chrysler.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...