Kredittranche für Athen soll kräftig aufgestockt werden..Η Ελλάδα θα λάβει δόση έως 11 δισ. ευρώ λέει η Handelsblatt

Athen könnte bei der nächsten Hilfstranche der EU gleich einen größeren Betrag bekommen. Damit wäre Griechenland nahezu bis Ende des Jahres durchfinanziert. Das hätte für die Geldgeber gleich mehrere Vorteile.
Berlin, BrüsselDie nächste Hilfstranche für Griechenland soll offenbar deutlich aufgestockt werden. Statt der ursprünglich geplanten 5,7 Milliarden Euro diskutieren die Euro-Finanzminister,
für Athen gleich eine Summe von neun bis elf Milliarden Euro freizugeben, erfuhr das Handelsblatt von mit den Verhandlungen vertrauten Personen.




Η Ελλάδα θα λάβει δόση έως 11 δισ. ευρώ λέει η Handelsblatt

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει περισσότερα λεφτά με την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης απ’ ότι αναμενόταν προηγουμένως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt., επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές.
Η επόμενη δόση που θα δοθεί στην Ελλάδα θα κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11 δισ. ευρώ αντί του ποσού των 5,7 δισ. που είχε προγραμματισθεί αρχικά, τονίζει.
Διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν στη Handelsblatt ότι η μεγαλύτερη δόση θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του 2016 και μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το μεγαλύτερο ποσό μπορεί να σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη αξιολόγηση και εκταμίευση της δόσης δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουν αμέσως.
Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι δανειστές μπορεί να αναβάλλουν για αργότερα την δεύτερη αξιολόγηση μετά την μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος αν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί για ολόκληρη την χρονιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...