Συμφωνία της Attica Group με την τράπεζα BMCE του Μαρόκου

Στην επίτευξη συμφωνίας για την εκμετάλλευση θαλασσίων γραμμών μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας «AFRICA MOROCCO LINKS» - «AML» προχώρησαν η Attica Group, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και η Τράπεζα «BMCE Bank Of Africa Group» («BMCE») του Μαρόκου.
Η Attica Group θα συμμετέχει στη νέα εταιρία με ποσοστό 49%, ενώ 51% θα
ελέγχεται από Μαροκινούς μετόχους, με κύριο μέτοχο την BMCE.
«Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με την κορυφαία Μαροκινή Τράπεζα BMCE και για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία AML, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα αναδειχτεί σε ηγετική παρουσία στις γραμμές Μαρόκου-Ευρώπης» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group κ. Πασχάλης.
AdTech Ad
Σύμφωνα με την Attica Group, το δια θαλάσσης μεταφορικό έργο ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ευρώπη υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες, 1 εκατομμύριο Ι.Χ. αυτοκίνητα και 260.000 φορτηγά οχήματα.
Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκινά άμεσα με την έναρξη δρομολογίων από 17 Ιουνίου 2016 στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) - Algeciras (Ισπανία) με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».
Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή και δεύτερο πλοίο, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της AML με το άνοιγμα πρόσθετων γραμμών μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...