Euro 2016: Πολωνία - Πορτογαλία στην αυλαία των προημιτελικών

Με «έπαθλο» το …εισιτήριο για την τελική τετράδα του EURO 2016, Πολωνία και Πορτογαλία αναμετρώνται το βράδυ της Πέμπτης (22:00), στην Μασσαλία.
Στον -χρονικά- πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Αμφότερες οι ομάδες δίνουν έμφαση στην αμυντική λειτουργία, με πρωταρχικό στόχο, στον αγωνιστικό τους προσανατολισμό, την διατήρηση του «μηδέν».

Άλλωστε, η Ιστορία έχει αποδείξει -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ότι αυτό το στοιχείο, γίνεται ιδιαίτερα εμφανές όσο προχωρά μία διοργάνωση. Και η εξήγηση είναι απλή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που κρίνεται από τα λάθη και σε μία φάση όπως η προημιτελική, ένα λάθος ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για όποιον το κάνει και λυτρωτικό γι΄ αυτόν που θα το εκμεταλλευθεί.
Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από παράταση στην «φάση των 16», γεγονός που τους καθιστά να εκκινούν από την ίδια αφετηρία στον καθοριστικό τομέα της φυσικής κατάστασης.
Ελβετία - Πολωνία - Euro 2016 - ποδόσφαιρο - αγώνας
Οι Πολωνοί έχουν δείξει ελαφρά υπεροχή σε ότι αφορά στις φυσικές δυνάμεις, καθώς είναι μία ομάδα που βασίζεται στην ομοιογένεια και στην συνολική δουλειά. Σε αντίθεση με τους Πορτογάλους, που όλες οι προσπάθειες έχουν ως τελικό στόχο τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί και σε σημαντικό βαθμό, έχει καταφέρει, να κάνει τον διάσημο άσο να συμμετέχει περισσότερο -πιέζοντας για παράδειγμα ψηλά όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα στα στόπερ- όμως όταν μιλάμε για τον Κριστιάνο, μόνο ο ...Κριστιάνο αποφασίζει πότε θα μαρκάρει και πότε θα περπατά, περιμένοντας την ευκαιρία να «χτυπήσει». 
Πορτογαλία - Euro 2016 - ποδόσφαιρο
Οι Πολωνοί, διαθέτουν καλές πτέρυγες, κυκλοφορία της μπάλας και φυσικά τους Λεβαντόφσκι και Μίλικ, οι οποίοι έχουν το βάρος της επιθετικής λειτουργίας, μαζί με τον Μπλαστσικόφσκι που λειτουργεί ως δευτερεύων επιθετικός. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου δεν έχει σκοράρει μέχρι σήμερα στην διοργάνωση και αναμφίβολα θέλει να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του με δικό του γκολ.
Από την πλευρά τους, οι Ίβηρες έχουν -εξαιρέσει του Ρονάλντο- τον Νάνι σε πολύ καλή κατάσταση και το νέο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες. Εναν πιτσιρικά που δείχνει έτοιμος για σπουδαία πράγματα. Γι΄ αυτό άλλωστε από τις επόμενες εβδομάδες θα προπονείται με τον ...Λεβαντόφσκι, αφού η Μπάγερν Μονάχου έσπευσε να δαπανήσει 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στην βαυαρική πρωτεύουσα.
Ρονάλντο - Euro 2016
Σε θεωρητικό επίπεδο, το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με δεδομένο ότι όποιος προκριθεί, πέφτει πάνω στο Βέλγιο ή την Ουαλία, ο δρόμος για τον τελικό της 10ης Ιουλίου είναι σαφώς πιο βατός, απ΄ότι συμβαίνει στην απέναντι όχθη, όπου Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισλανδία θα «σφαχτούν» για μία θέση στο μεγάλο ραντεβού. Κατά συνέπεια, αναμένεται μία αναμέτρηση με κλειστούς χώρους, ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική λειτουργία.
Οι δύο προπονητές αναμένεται να παρατάξουν τις βασικές επιλογές, που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν ο Σάντος θα επιλέξει στην αρχική 11αδα τον Ρενάτο ή εάν θα προτιμήσει να τον ρίξει στον αγώνα μεταξύ 45ου και 60ου λεπτού, ζητώντας του να γυρίσει το ματς, όπως έκανε όποτε κλήθηκε από τον πάγκο...
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γεντρέτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Μπλαστσικόφσκι, Κριτσόβιακ, Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι, Μίλικ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...