Απεργία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 7 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, τα οποία συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την επομένη (8 Δεκεμβρίου).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, «τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «με το ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί όλους τους εργαζομένους να περιφρουρήσουν και να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας, καθώς και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 της ίδιας ημέρας (7/12/2016) έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ».

Τέλος, οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου δηλώνουν ότι «δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...