Σκόπια υπέρ Κουμουτσάκου: «Ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ απέναντι στον Π.Καμμένο»

Όπως φαίνεται τα Σκόπια τάσσονται υπέρ των δηλώσεων Γ.Κουμουτσάκου καθώς ο σκοπιανός Τύπος ρητώς αναφέρει ότι «Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, καταδίκασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για τα Σκόπια»

Δηλαδή τα σκοπιανά ΜΜΕ θεωρούν ότι ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ με την σημερινή της μορφή
και ηγεσία να στέκεται απέναντι στον Π.Καμμένο ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηελοπτικό σταθμό είπε κάποια πολύ αυτονόητα πράγματα.

Ο Π.Καμμένος είχε πει λοιπόν ότι:
 « η πλειοψηφία του  πληθυσμού στα Σκόπια είναι Αλβανοί», «η Ελλάδα είναι θεματοφύλακας της ασφάλειας του χριστιανικού πληθυσμού  στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων» και πρότεινε τη θέσπιση «χριστιανικού τόξου» στα Βαλκάνια.

Επανέλαβε, επίσης,  ότι δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της χώρας μας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα το σκοπιανό δημοσίευμα που αναπαράγει το Βαλκανικό Περισκόπιο
 
Για όλα αυτά ο Κουμουτσάκος απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, η οποία υπογράφεται από 18 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, προτρέποντας τον Κοτζιά να «διευκρινίσει» τις δηλώσεις του Καμμένου γιατί «με μεγάλη επιπολαιότητα αναφέρεται σε πολύ σοβαρά θέματα και δημιουργεί σύγχυση για τις απόψεις των ελληνικών αρχών».
 
Στην επιστολή του ο Κουμουτσάκος τονίζει ότι σε μια εποχή που η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι κρίσιμη,  η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να είναι συνεπής και υπεύθυνη, υπενθυμίζοντας τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας απογραφής των Σκοπίων του 2002, και επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το όνομα των Σκοπίων, η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, πριν από τη λέξη Μακεδονία, για όλες τις χρήσεις.
 
Οι βουλευτές του κύριου ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος  κλείνοντας την επιστολή ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώσει εάν συμφωνεί με τις απόψεις του υπουργού Άμυνας, εάν η θέση του υπουργού Άμυνας για «δημιουργία χριστιανικού τόξου» είναι επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ποια είναι οριστική η θέση του υπουργείου Εξωτερικών για την ονομασία των Σκοπίων- αυτό που έχει δημοσιεύσει το ΥΠΕΞ ή οι απόψεις του υπουργού Άμυνας και εάν οι θέσεις του υπουργού Άμυνας  αποτελούν βάση να χτίσει η Ελλάδα την βαλκανική πολιτική της.
 
Δηλαδή η ΝΔ επιθυμεί από τον Ελληνισμό να αποδώσει το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας σε κάποιους Σλάβους του Βορρά; Είμαστε καλά; Πλάκα κάνουμε; Και ειδικότερα τώρα που τα Σκόπια βρίσκονται στο «χείλος της καταστροφής»;
 
Είναι μια αδύναμη χώρα που επείγεται να μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αυτό σημαίνει ότι μπορούμε με βάση και το γεγονός ότι το 30% του πληθυσμού είναι αλβανόφωνοι να εξαλείψουμε οριστικά την πολύ κακή διπλωματική θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για σύνθετη ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» και με γεωγραφικό προσδιορισμό.
 
Τι πάει να πει «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία» κι άλλα τέτοια ευφυολογήματα; Αν υπάρχει Βόρεια τότε υπάρχει και η Νότια, αν υπάρχει η Άνω υπάρχει και η Κάτω. Και μόνο το πρόθεμα δημιουργεί αλυτρωτικές τάσεις «ενοποίησης». Τίποτα δεν έμαθαν στη ΝΔ από το παράδειγμα του Βόρειου με το Νότιο Βιετνάμ και της Βόρειας και της Νότιας Κορέας που τουλάχιστον εκεί μιλάμε για τον ίδιο λαό, ιστορικά και πολιτισμικά;
 
Εκτός αν οι Σκοπιανοί αρχίσουν να θεωρούν τον εαυτό τους Έλληνες
 
Όσο για την επίσημη γραμμή του ΥΠΕΞ που εδώ και χρόνια είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ, να αλλάξει άμεσα, να αποσυρθεί. Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς για το αν οι Σκοπιανοί θα μπουν στις ευρωατλαντικές δομές, αυτοί έχουν, αυτοί ας χορέψουν κιόλας.
 
Ακόμα και ο δεξιός Τύπος αντέδερασε στην πολύ περίεργη αυτή δήλωση. Δείτε πως τοποθετήθηκε η εφημερίδα «Δημοκρατία» ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ που είναι αυτονόητο.
Την θέση του ιδρυτή της ΝΔ και του κατεξοχήν εκφραστή της παράταξης του Κ.Καραμανλή του Πρεσβύτερου: «δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Κι η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική»
Όλα τ'αλλα είναι εκ του πονηρού.
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
 
ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
 
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι φάρσα, ένα κακόβουλο αστείο, μια παρανόηση, αλλά δυστυχώς δεν είναι… Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και άλλοι 17 βουλευτές της Ν.Δ. κατήγγειλαν με επίκαιρη επερώτηση τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις πατριωτικές θέσεις του, τις οποίες χαρακτηρίζουν «ανερμάτιστες»!
 
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλούν τον κ. Καμμένο, επειδή σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είπε αναφορικά με τα Βαλκάνια ότι «η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου και πως δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία»».
 
ΟΠΟΙΟΣ κάνει τον κόπο να αναγνώσει το κείμενο της επίκαιρης επερώτησης θα αντιληφθεί ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης) δεν επιθυμούν ούτε καν να γίνεται λόγος για «χριστιανικό τόξο» στα Βαλκάνια και επιμένουν να δοθεί το δικαίωμα στο υπό διάλυση κρατίδιο να καπηλεύεται το ιερό όνομα της Μακεδονίας!
 
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που συνυπέγραψαν την επίκαιρη επερώτηση, ουσιαστικά, τοποθετούνται στην αντίπερα όχθη από αυτήν του συλλογικού συμφέροντος και αποδεικνύονται εξαιρετικά «λίγοι» για τις ανάγκες της πατρίδας, ακατάλληλοι για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων.
 
ΕΙΝΑΙ περιττό να αναφερθεί ότι αυτό το κείμενο είναι απολύτως εναρμονισμένο με τη γραμμή του ενδοτισμού και της άτακτης υποχώρησης ενώπιον οποιουδήποτε αξιώνει κάτι από την Ελλάδα. Ο αντίπαλος της χώρας μας, είτε είναι ισχυρός είτε ανίσχυρος ή ακόμα και στα πρόθυρα μείζονος εσωτερικής σύγκρουσης και διάλυσης, θα αντιμετωπίζεται σαν ακαταμάχητος γίγαντας από όσους λανσάρουν τη δειλία σαν «ψυχραιμία» και την πολιτική της λευκής σημαίας σαν «υπευθυνότητα».
 
Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ επερώτηση Κουμουτσάκου και των υπόλοιπων 17 είναι μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της Ν.Δ. και δεν τιμά ούτε τον συντάκτη της ούτε εκείνους που επέτρεψαν να συνδεθεί η παράταξη με αυτές τις απαράδεκτες, μειοδοτικές θέσεις.
 
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκφράσει και το κόμμα και το έθνος, όταν έλεγε δακρυσμένος ότι «δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Κι η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική».
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...