Σοβαρό επεισόδιο μέσα στη Βουλή: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια – Αποβολή της ΚΟ (video)

  Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή μετά από χειροδικία Κασιδιάρη
    Ο Δένδιας «τόλμησε» να περάσει από μπροστά του
    «Ας γίνει αυτό το επεισόδιο μάθημα για την ελληνική κοινωνία», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής
    Παραπομπή Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αποβολή της ΧΑ από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο


Απίστευτη ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή, με αρνητικό πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

Κατά την ομιλία του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας «τόλμησε» να περάσει μπροστά από το έδρανό του, με τον Κασιδιάρη να λέει με άγριο ύφος «όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γύρισε για να του «ζητήσει τον λόγο» με την εικόνα εκείνη την ώρα να απομακρύνεται και να μην φαίνεται ξεκάθαρα τι συνέβη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, επικράτησε σύρραξη, με τον Κασιδιάρη να απωθεί τον Νίκο Δένδια με τα χέρια του.
Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (15/5/2017) ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ..

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα, καλώντας τη φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον βουλευτή.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από την πτέρυγα των βουλευτών της ΧΑ εκσφενδονίζονταν πλαστικά μπουκάλια με νερό, ενώ τη στιγμή που αποχωρούσε από την αίθουσα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να είπε: «Σήμερα γα@@@ μία αδ@@@ και αποχωρώ».
Δένδιας: Να γίνει αυτό το εις βάρος μου επεισόδιο χρήσιμο μάθημα για την ελληνική κοινωνία
Στα πρώτα του λόγια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: Με κανένα τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος αυτού του επεισοδίου.
Το «αδίκημα» που έπραξα ήταν να περάσω μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη. Δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω στην κοινοβουλευτικής ομάδα της Χ.Α., αν δεν άκουγα την ανατριχιαστική τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο θα χρησιμεύσει σε κάτι. Να γίνει αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία ότι η δημοκρατία η οποία αποκαταστάθηκε το 1974, δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο. Είναι ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά, ώστε το πολίτευμα αυτό να λειτουργεί.
Θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτό το εις βάρος μου επεισόδιο θα αποδειχθεί χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία.
..

Βούτσης: Η ΚΟ της ΧΑ δεν θα συμμετάσχει στις Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο
«Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.
Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.
«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.
Βορίδης: Να αποβληθεί το σύνολο της ΧΑ από τη διαδικασία
«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν».
«Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.
«Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση», δήλωσε, πριν από λίγο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Καταδίκη από όλα τα κόμματα
«Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.
«Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής», ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια.
Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».
Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ, του Κοινοβουλίου», τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια.
«Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.
Μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι κατατέθηκε μομφή από όλο το Σώμα, εναντίον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ, σύμφωνα με το άρθρο 81 (π. 4) και έτσι αύριο η ΚΟ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...