Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Tα βίντεο της καταστροφής - Γιατί δεν έπεσε ο ουρανοξύστης των 508 μέτρων Taipei 101

 Το μυστικό στην κατασκευή του διάσημου κτιρίου που το κάνει «άτρωτο» σε σεισμούς και τυφώνες - Πώς νοσηλεύτριες προστάτευσαν νεογέννητα από τον σεισμό

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που αποτυπώνουν τα δευτερόλεπτα τρόμου που πέρασαν οι κάτοικοι της Ταϊβάν, κατά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια, κάτι που το αποδεικνύουν και τα βίντεο. Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός, πως ο ουρανοξύστης Taipei 101 που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, δεν έπαθε τίποτα. Ο Taipei 101 είχε τον τίτλο του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο μέχρι το 2004, ως τα εγκαίνια του Μπουρτζ Χαλίφα στις 4 Ιανουαρίου 2010.

Το διάσημο κτίριο των 1.670 ποδιών, (508 μέτρα) και των 101 ορόφων, έχει μια ατσάλινη σφαίρα 703 τόνων που κρέμεται μεταξύ του 88ου και του 92ου ορόφου, η οποία λειτουργεί ως «σύστημα απόσβεσης» για τη μείωση της ταλάντωσης του κτιρίου κατά 30-40% κατά τη διάρκεια σεισμών και τυφώνων στην Ταϊβάν.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του σεισμού, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί. Οι ομάδες διάσωσης μάλιστα προσπαθούν να προσεγγίσουν περισσότερους από 100 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί σε περιοχές εξόρυξης και σε ένα εθνικό πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...