Η Δανία κλείνει θαλάσσιο στενό λόγω αποτυχίας εκτόξευσης πυραύλου

 Ο στρατός της Δανίας αναφέρει ότι μια αποτυχία πυραύλου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των ναυτιλιακών συνόρων κοντά σε ένα σημαντικό θαλάσσιο στενό στα ανοικτά των ακτών της Δανίας.

Η Εθνική Ναυτιλιακή Αρχή εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt λόγω κινδύνου «πτώσης θραυσμάτων πυραύλου». Ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εάν είναι απαραίτητο.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίαςανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί». 

«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο στρατός. Παρέδωσε χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Η Δανία κλείνει θαλάσσιο στενό λόγω αποτυχίας εκτόξευσης πυραύλου Facebook Twitter

Δανία: Αποπέμφθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Δανίας προχώρησε σήμερα στην αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Φλέμινγκ Λέντφερ.

Ο Λέντφερ βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής, καθώς δεν ενημέρωσε τον υπουργό Αμυνας της χώρας, Τρολς Λουντ Πούλσεν, για τα ελαττώματα που εμφανίστηκαν στα συστήματα αεράμυνας της φρεγάτας «Ivar Huitfeldt» κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Politico, η φρεγάτα «Ivar Huitfeldt», που είχε σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα για να πάρει μέρος στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση υπεράσπισης των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι, διαπίστωσε ότι κάποια από τα συστήματά της δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια επεισοδίου το οποίο σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου όταν εκλήθη να αποκρούσει επίθεση των Υεμενιτών ανταρτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...