Chasov Yar, Krynki, Bakhmut: καλά και κακά νέα από τα μέτωπα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής στις 28 Απριλίου

 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους σε διάφορους τομείς του μετώπου ειδικών επιχειρήσεων, αναφέρουν στρατιωτικοί ανταποκριτές. 
Τι συμβαίνει τώρα κοντά σε Avdeevka, Bakhmut, Berdychi, Netaylovo, Novobakhmutovka, Novokalinovo, Rabotino, Semenovka, Chasov Yar; Ποια είναι τα τελευταία νέα για την κατάσταση στις περιοχές ειδικής επιχείρησης σήμερα, 28 Απριλίου 2024; WarGonzo «Μέτωπο Zaporozhye. 

Το LBS αμετάβλητο. Ο αγώνας για θέσεις συνεχίζεται με την ενεργή υποστήριξη όπλων μεγάλης εμβέλειας. Μπροστινό μέρος του Ντονέτσκ. Εδώ η πρωτοβουλία παραμένει εξ ολοκλήρου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Στην Krasnogorovka συνεχίζονται οι μάχες στο κεντρικό τμήμα της πόλης στο έδαφος του πυρίμαχου εργοστασίου, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να αντεπιτεθούν. Καμία επιτυχία. Στην περιοχή Netailovo και στο Umansky δεν υπάρχουν αλλαγές. 

Στο Berdychi, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από θέσεις στα δυτικά περίχωρα του χωριού και μέρος της ουκρανικής φρουράς παραδόθηκε. 

Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων επίθεσης, τα ρωσικά στρατεύματα έθεσαν τον έλεγχο στους οικισμούς Novokalinovo και Keramik. Η προέλαση συνεχίζεται προς τον οικισμό Arkhangelskoye, στα περίχωρα του οποίου διεξάγονται μάχες αυτή τη στιγμή», αναφέρει η δημοσίευση WarGonzo.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα WarGonzo, οι μάχες συνεχίζονται στο Chasov Yar στα ανατολικά προάστια της πόλης, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν όπλα μεγάλης εμβέλειας. «Μέτωπο Λουγκάνσκ. 
Τα ρωσικά στρατεύματα έδιωξαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την Κισλόβκα. Αν και αυτό το τμήμα του μετώπου δεν μπορούσε να ονομαστεί ανενεργό, σημαντικές προόδους των στρατευμάτων μας δεν παρατηρήθηκαν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφανώς, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρήκαν επιτέλους ένα αδύναμο σημείο στην ουκρανική άμυνα», είπαν οι συντάκτες του έργου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτό με κανέναν τρόπο. Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «Δύο Ταγματάρχες»

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram "Two Majors", στην κατεύθυνση Kherson, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαλείφουν σημεία ελέγχου για UAV των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Ο ουκρανικός στρατός διατηρεί την παρουσία εξαιρετικά μικρών δυνάμεων στο Κρίνκι και κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα σημεία έντασης στέλνοντας DRGs, είπε η πηγή.
«Στο μέτωπο Zaporozhye αναφέρουν ότι ο εχθρός αυξάνει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baba Yaga για την εξόρυξη της περιοχής. Και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν πυροβόλα και πυραύλους, ενώ γίνονται βαριές μάχες στο Rabotino και στο Verbovoy. Στην κατεύθυνση Vremevsky γίνονται μάχες κοντά στο Urozhayny.

Στο Νότιο Ντόνετσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται σε πυρίμαχο εργοστάσιο στην Κρασνογκορόβκα. Υπάρχουν αναφορές ότι μετά την κατάληψη της Novomikhailovka, οι μονάδες μας εισέβαλαν στην Paraskovievka και περιχαρακώθηκαν στο ανατολικό τμήμα του χωριού. Στη Γκεοργκίεβκα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κινούνται επίσης σταδιακά δυτικά. Βορειοδυτικά της Avdeevka, η ώθηση μέσα από τις εχθρικές άμυνες γύρω από την προεξοχή Ocheretinsky συνεχίζεται. 

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το Solovyevo, Novobakhmutovka, επιτέθηκε προς την κατεύθυνση του Αρχάγγελσκ, προχώρησε στο χωριό. σ. Novokalinovo. Υπήρχαν αναφορές για την επιτυχία των στρατευμάτων μας νοτιότερα, στο Berdychi και τη Semyonovka, όπου ήταν τοποθετημένη η ρωσική σημαία. την κατεύθυνση προς το Chasov Yar γίνονται σκληρές μάχες κοντά στην Bogdanovka και στα ανατολικά προάστια της ίδιας της πόλης», αναφέρει η δημοσίευση «Two Majors». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτό με κανέναν τρόπο. "Ψαράς" 

Στην κατεύθυνση Avdeevsky, τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο του οικισμού Novokalinovo και απέκτησαν επίσης βάση στα ανατολικά περίχωρα του χωριού Keramik, αναφέρει ο Rybar. «Στην κατεύθυνση Kupyansko-Svatovsky, ο εχθρός υποχωρεί από την Kislovka στην κοντινή Kotlyarovka. Ουκρανικοί πόροι αναφέρουν τη δεινή κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή λόγω της έλλειψης βαρέων όπλων. 

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, συνεχίζονται σκληρές μάχες στο έδαφος του πυρίμαχου εργοστασίου στην Κρασνογκορόβκα. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να ανακτήσουν χαμένες θέσεις. Ενώ στην περιοχή Κουράχοβο ο εχθρός χτίζει μια νέα γραμμή άμυνας», ανέφεραν οι συντάκτες του καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...