Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Matviychuk: Οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να αντέξουν το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο

 Πολλές χώρες έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα η Τουρκία, δήλωσε στο NEWS.ru ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ανατόλι Ματβιιτσούκ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. Ως παράδειγμα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ανέφερε τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal και Caliber, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ικανοί να αντισταθούν στο νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο. 

Η Τουρκία και άλλες χώρες επικεντρώνονται τώρα στην ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας. Το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο είναι απόδειξη αυτού. Αλλά και η Ρωσία έχει πετύχει σημαντικά σε αυτό το θέμα.

Για παράδειγμα, έχουμε πυραύλους κατά πλοίων που θεωρητικά θα μπορούσαν να αντέξουν ένα τέτοιο αεροπλανοφόρο. Έχουμε ένα σύστημα πυραύλων που ονομάζεται «Aircraft Carrier Killer». Τα "Daggers" και τα "Calibers" μας είναι οι πύραυλοι που μπορούν να αντέξουν τέτοια όπλα", είπε ο Matviychuk. Νωρίτερα, ο Anatoly Matviychuk πρότεινε ότι η Τουρκία άρχισε να σχεδιάζει ένα νέο αεροπλανοφόρο προκειμένου, κατά μία έννοια, να αποσυνδεθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να δείξει την ανωτερότητά της. 

Κατά τη γνώμη του, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποδείξει ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη στρατιωτική-βιομηχανική χώρα. Ο ειδικός πιστεύει ότι με τέτοια έργα ο Τούρκος ηγέτης διεκδικεί την ηγεσία στον ισλαμικό κόσμο. 

Προηγουμένως, αναφέρθηκε ότι ο Ερντογάν διέταξε την ανάπτυξη ενός εθνικού έργου αεροπλανοφόρου προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και να υπερασπιστεί αποτελεσματικότερα τη χώρα. Θέλουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πλήρως το αεροπλανοφόρο στην Τουρκία χωρίς υποστήριξη από ξένες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...