Ουσάκοφ: Ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου – RIA Novosti. 

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή σε συνομιλίες στο Πεκίνο, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.

«Φυσικά, θα εξεταστεί το θέμα της σύνδεσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης εντός της EurAsEC και της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος», η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική και Βορειοανατολική Ασία».

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει  επίσκεψη στην Κίνα στις 16-17 Μαΐου, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Ουσάκοφ σημείωσε ότι το πρόγραμμα στο Πεκίνο θα είναι έντονο - εκτός από διαπραγματεύσεις σε στενή και διευρυμένη μορφή, θα υπογραφούν διμερή έγγραφα και έχει προετοιμαστεί για την επίσκεψη ένα πακέτο συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών.

Στην άτυπη συνάντηση των ηγετών Ρωσίας και Κίνας στις 16 Μαΐου θα συμμετάσχουν ο Αντρέι Μπελούσοφ, η υποψηφιότητα του οποίου έχει προταθεί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, και ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου. 

Θα παρευρεθούν επίσης ο Γιούρι Ουσάκοφ και ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Στις διαπραγματεύσεις περιορισμένου σχήματος θα συμμετάσχουν επίσης ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάεφ, και ο επικεφαλής της Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ. Οι πολιτικοί θα συζητήσουν για την εξωτερική πολιτική συνεργασία.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην ενημερωμένη σύνθεσή της θα λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις σε διευρυμένη μορφή: Denis Manturov, Tatyana Golikova, Alexander Novak, Vitaly Savelyev, Yuri Trutnev, Dmitry Chernyshenko, Sergey Lavrov, Alexander Kozlov, Maxim Reshetnikov, Anton Siluanov. Αναπληρωτής Επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης Maxim Oreshkin, Επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina, Επικεφαλής Rosfinmonitoring Yuri Chikhanchin, Πρέσβης στην Κίνα Igor Morgulov, Επικεφαλής Rosatom Alexey Likhachev, Επικεφαλής της VEB Igor Shuvalov. Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς και δημόσιους οργανισμούς, στη συνάντηση θα εκπροσωπηθούν: Πρόεδρος του ρωσικού τμήματος της ρωσο-κινεζικής επιτροπής για τη φιλία, την ειρήνη και την ανάπτυξη Boris Titov. Πρόεδρος του ρωσικού τμήματος του Ρωσο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Gennady Timchenko. επικεφαλής της Sberbank German Gref. επιχειρηματίας Oleg Deripaska? επικεφαλής της VTB Andrey Kostin. επικεφαλής της Rosneft Igor Sechin. Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Alexander Shokhin.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...