Ο επικεφαλής του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας Kuznetsov κατηγορήθηκε για δωροδοκία

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου – RIA Novosti. 

Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, Γιούρι Κουζνέτσοφ, κατηγορήθηκε για δωροδοκία σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα, είπε στο RIA Novosti στο στρατιωτικό δικαστήριο της 235ης φρουράς, το οποίο ενέκρινε τη σύλληψη. 

«Ο Γιούρι Βασίλιεβιτς Κουζνέτσοφ κατηγορήθηκε για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το Μέρος 6 του Άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, ένα άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών. Η σύλληψη του Κουζνέτσοφ έγινε γνωστή την προηγούμενη μέρα. 

Το πρωί της 14ης Μαΐου το δικαστήριο τον συνέλαβε. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2021-2023, ο στρατηγός έλαβε δωροδοκία από επιχειρηματίες «για την εκτέλεση ορισμένων ενεργειών υπέρ τους». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο Kuznetsov βρέθηκε με χρήματα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ρούβλια σε διάφορα νομίσματα, χρυσά νομίσματα, συλλεκτικά ρολόγια και αντικείμενα πολυτελείας. Η Όγδοη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου ασχολείται ουσιαστικά με την ασφάλεια των τεχνικών πληροφοριών. 

Ο Kuznetsov ηγήθηκε αυτής της μονάδας από το 2010, ήταν επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας τον Μάιο του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...