Ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει βαθύτερα στην άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει βαθύτερα στην άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια περίληψη της προόδου της ειδικής επιχείρησης.

«Μονάδες της ομάδας δυνάμεων του Βορρά, ως αποτέλεσμα ενεργών ενεργειών, απελευθέρωσαν το χωριό Bugrovatka στην περιοχή του Χάρκοβο και προχώρησαν στα βάθη της άμυνας του εχθρού», αναφέρει η δημοσίευση.



..
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις νίκησαν εχθρικό προσωπικό και εξοπλισμό στην περιοχή Vesely, Volchansk και Liptsy και απέκρουσαν μια ουκρανική αντεπίθεση κοντά στη Staritsa.
Συνολικά, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 135 άτομα προς αυτή την κατεύθυνση, συστήματα αεράμυνας Vampire MLRS και Strela-10, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, επτά οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-20, ένα αντιαεροπορικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Gepard και τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει ενεργά στην περιοχή του Χάρκοβο εδώ και αρκετές ημέρες. Στις 12 Μαΐου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση των οικισμών Borisovka, Ogurtsovo, Pletenevka, Pylnaya και Strelechya. Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο στρατός είχε πάρει τον έλεγχο των Γκατίτσε, Κράσνοε, Μορόχοβετς και Ολεϊνίκοβο. 

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Χάρκοβο, Βιτάλι Γκάντσεφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν ήδη τα δυτικά και βόρεια του Βολτσάνσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο εγγύς μέλλον η ομάδα στρατευμάτων "North" θα αρχίσει να απελευθερώνει το χωριό Liptsy.

 Όπως είπε στο RIA Novosti ένα επιθετικό αεροσκάφος με το διακριτικό κλήσης Ruda, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τεθεί υπό έλεγχο πυρών μέρος του αυτοκινητόδρομου Kharkov-Liptsy και το πυροβολικό πυροβολεί τον εχθρό που κατευθύνεται από το περιφερειακό κέντρο.

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov*, μίλησε για τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kharkov. 

Όπως έγραψαν οι New York Times αναφερόμενοι σε αυτόν, η κατάσταση «πλησιάζει κρίσιμη κάθε ώρα». Σύμφωνα με τον Budanov*, θα είναι δύσκολο για το Κίεβο να ανακατευθύνει επιπλέον μονάδες εκεί, καθώς είναι κατειλημμένες σε άλλες περιοχές.

Μια τόσο ειλικρινής συνέντευξη με τον επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών σε μια αμερικανική εφημερίδα έχει ήδη επικριθεί στο Verkhovna Rada. * Καταγράφονται ως τρομοκράτες και εξτρεμιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...