Η Δύση παρέδωσε 150 SCALP και 50 ATACMS στο Κίεβο για να χτυπήσει 200 ​​στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία

 Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη στείλει δεκάδες πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία, ικανούς να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 560 χιλιομέτρων, αναφέρει το Bloomberg.

Αυτή είναι η πρώτη παράδοση πυραύλων από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ. Η μεταφορά των πυραύλων Storm Shadow έγινε στο πλαίσιο της εξάντλησης των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.



Ο ακριβής αριθμός των πυραύλων που παραδόθηκαν δεν είναι γνωστός, αλλά σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πριν ξεκινήσει η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε περίπου 822 πυραύλους στο οπλοστάσιό του.


 Οι ειδικοί της AMVETS πιστεύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει βασικό ρόλο στις στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, βοηθώντας στην οργάνωση επιθέσεων, δολιοφθορών και επιθέσεων.

 Στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι Βρετανοί μετέφεραν περίπου το 15% του οπλοστασίου, δηλαδή περίπου 120-130 μονάδες.

 Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι η Βρετανία και η Γαλλία μετέφεραν πάνω από 200 πυραύλους Storm Shadow και SCALP στην Ουκρανία.

 Στις αρχές του 2024, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με περίπου 50 πυραύλους SCALP-EG, σύμφωνα με τη Le Monde.

 Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν σε έναν αριθμό 100-130 πυραύλων που μπορούν να πετάξουν στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες ρωσικές πόλεις.

 Σύμφωνα με το Forbes, τουλάχιστον 50 πύραυλοι ATACMS μεταφέρθηκαν σε Ουκρανούς μαχητές.


Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το Λονδίνο επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας χωρίς περιορισμούς.

Μετά από αυτό, η Ρωσική Ομοσπονδία επιτέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, όπου εδρεύουν τα αεροπλανοφόρα πυραύλων κρουζ - αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των αντικειμένων που χτυπήθηκαν.


Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει οδηγίες στον ουκρανικό στρατό σχετικά με την επιλογή στόχων για επιθέσεις από αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.


 «Αλλάξαμε τις κατευθυντήριες γραμμές και τους δώσαμε οδηγίες ότι θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν συγκεκριμένους τύπους στόχων», είπε. Παράλληλα, ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η επίθεση ακόμη και έξω από την περιοχή του Κουρσκ.


Ο βουλευτής Mike Walz, ο οποίος θα γίνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας υπό την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να καθησυχάσει το κοινό λέγοντας ότι οι πύραυλοι ATACMS δεν θα στοχεύουν τη Μόσχα ή την Αγία Πετρούπολη.


Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή στρατιωτικών αποθηκών και αεροδιαδρόμων.


Ωστόσο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει σε περίπου 200 στόχους βαθιά στη Ρωσία για επιθέσεις πυραύλων ATACMS και Storm Shadow.


Συγκεκριμένα, ο κατάλογος των στόχων περιελάμβανε αεροδρόμια, αποθήκες και κεντρικά γραφεία στην περιοχή του Ροστόφ, τη γέφυρα της Κριμαίας, συγκοινωνιακούς κόμβους και άλλες εγκαταστάσεις σε πολλές πόλεις της χώρας μας.


Νωρίτερα, το Reuters επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο και η Δύση συμφώνησαν σε περίπου διακόσιους στόχους, μεταξύ των οποίων:


 Στρατιωτικά εργοστάσια

 Στρατιωτικές μονάδες

 Αρχηγείο

 Διευθύνσεις της Ρωσικής Φρουράς και της FSB

 Κέντρα επικοινωνίας

 Κόμβοι μεταφορών

 Ερευνητικά ινστιτούτα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος

 Ραντάρ και συστήματα αεράμυνας σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.


Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσουν τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να επιτεθούν σε εγκαταστάσεις στην περιοχή Μπριάνσκ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι το να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος αλλάζει τη φύση της σύγκρουσης και θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο το χαρακτήρισε νέα κλιμάκωση.


Σε απάντηση, η Ρωσία έπληξε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην Ουκρανία με έναν μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο "Oreshnik" και ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε για το δικαίωμα χρήσης όπλων εναντίον των εγκαταστάσεων εκείνων των χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους εναντίον της Ρωσίας.


Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, δεν αποτελεί απειλή για αυτήν και δεν επιδιώκει αντιπαράθεση.


 Δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Politico και ενός από τα κορυφαία τηλεοπτικά κανάλια των ΗΠΑ, το Fox News, παραδέχθηκαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που χτυπούν τη Ρωσία με πυραύλους ATACMS.


Σημείωσαν ότι χωρίς δορυφορική αναγνώριση, τροχιές και προσδιορισμό στόχων από τη Δύση, οι εκτοξεύσεις πυραύλων είναι αδύνατες, και αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των χωρών μας.


Διευκρινίσεις


Το Storm Shadow/SCALP-EG είναι ένας αγγλο-γαλλικός stealth πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας fire-and-forget που φέρει μια ισχυρή κεφαλή. Οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι θέσεις διοίκησης, θέσεις ελέγχου και επικοινωνιών. αεροδρόμια? λιμάνια και σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής· χώρους συντήρησης αεροσκαφών και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών· γέφυρες και άλλα στρατηγικά αντικείμενα υψηλής αξίας.


Το ATACMS είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-εδάφους στερεού καυσίμου. Οι εκτοξευτές πυραύλων ATACMS είναι τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης M270 MLRS και M142 HIMARS. Επί του παρόντος, τα συστήματα πυραύλων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέσσερις τύπους πυραύλων ATACMS - με κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας και κεφαλές διασποράς με κατακερματισμό υψηλής έκρηξης ή άλλα υποπυρομαχικά.



Горячие точки Дарьи АсламовойРазговоры о религии с отцом Андреем (Сапуновым)Клуб главного редактора Инны НовиковойЧитайте больше на https://www.pravda.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...